Ultra Africa Race Mozambic: pompierul botoșănean Iulian Rotariu se menține pe prima poziție, după a doua etapă a maratonului

Ultra Africa Race Mozambic: pompierul botoșănean Iulian Rotariu se menține pe prima poziție, după a doua etapă a maratonului

Pompierul botoșănean Iulian Rotariu se menține pe primul loc în Ultra Africa Race Mozambic, după cea de adoua etapă a competiției, desfășurată luni. Acesta mai are de alergat146 de kilometri până la finalizarea maratonului.

„Are nevoie de susținerea noastră. Fiecare gând bun îi dă putere

, transmit reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Competiţia a debutat dumincă și se va încheia joi, 14 noiembrie a.c., între provinciile Gaza şi Inhambane din Sudul Mozambicului şi va alinia la start 16 dintre cei mai buni alergători de ultra-maraton extrem din lume.

Iulian Rotariu este primul şi singurul român înscris în această cursă, organizată de Canal Aventure.

După prima cursă, de 36 de kilometri, botoșăneanul s-a clasat pe primul loc, la 20 de minute diferență de concurentul de pe a doua poziție.

Concurenţii vor avea de parcurs 220 de kilometri în cinci etape, urmând itinerariul marcat de organizatori.

"Cursa va fi anevoiasă întrucât vor alerga prin neîmblânzita pădure tropicală, dar şi pe plaja oceanului Indian în condiţii de umiditatea ridicată, arşiţă şi dune de nisip. Aceasta va fi tot o cursă auto-susţinută, participanţii urmând să-şi poarte echipamentul şi hrana într-un rucsac"

, spunea Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani, înainte ca Ultra Africa Race Mozambic să înceapă.

Fără să fie sportiv de performanţă şi fără să fie legitimat la vreun club, plt. adj. Iulian Rotariu a început să alerge în urmă cu aproape 11 ani, când a ajuns la spital cu fiul său şi, pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului. Ulterior, el a început să participe la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani.

După numai câteva curse, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism l-au rugat să-i reprezinte în competiţii, iar din acel moment a început să participe la cursele internaţionale, încercând să dovedească tuturor că limitele pot fi depăşite.

Și de această dată, Iulian aleargă în scop caritabil, încercând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
14

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
26

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
53

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...