Simona Radiș: „Titlul de cel mai bun sportiv mă motivează să nu cobor ștacheta în viitor”

Simona Radiș: „Titlul de cel mai bun sportiv mă motivează să nu cobor ștacheta în viitor”

Dubla campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1 în 2022, Simona Radiş, a declarat, luni, că titlul de „Sportivul anului" în canotajul românesc o motivează să nu coboare ştacheta în viitor şi să muncească mai mult pentru a avea evoluţii constante la competiţiile internaţionale majore.

„Titlul acesta mă bucură mult, îmi dă încredere şi mă motivează ca în viitor să nu cobor ştacheta. Îmi doresc să muncesc şi mai mult şi să am evoluţii constante. Pentru mine să câştig două medalii de aur într-o oră la Mondiale a fost o provocare pe care am îmbrăţişat-o cu mare drag. Mi-am dorit să îmi demonstrez în primul rând mie că pot să fac faţă. M-a bucurat enorm faptul că am reuşit împreună să aducem acasă o nouă medalie de aur (n.r. - în proba de 8+1)", a spus Radiş la Gala Canotajului Românesc 2022, potrivit Agerpres.

Campioana mondială şi europeană speră ca împreună cu Ancuţa Bodnar să câştige titlul de „Echipajul feminin al anului 2022", oferit în decembrie de Federaţia Internaţională de Canotaj.

„Ne bucură mult nominalizarea, acum aşteptăm rezultatul final care va fi anunţat pe 4 decembrie. Atunci vom vedea cine va câștiga. Însă noi avem încredere şi sperăm că au avut şi cei care au votat, pentru că ne dorim marele premiu", a explicat ea.

Colega sa din barca de dublu vâsle, Ancuţa Bodnar, a afirmat că este pregătită pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

„Suntem pregătite pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Anul viitor vom califica barca, iar apoi vom aştepta concursul din cadrul Jocurilor Olimpice. Este un sentiment deosebit să fii numărul 1 mondial, ne bucură foarte mult. Ne dorim să rămânem acolo, vom munci la fel de mult ca să demonstrăm de ceea ce suntem în stare", a menţionat Bodnar.

Dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1 în 2022, Simona Radiş a primit titlul de „Sportivul anului" în canotajul românesc în cadrul galei organizate, luni, de Federaţia Română de Canotaj.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani FCSB 0-2! Eliminați din Cupa României!

Joi, 8 Decembrie 2022
107

FC Botoșani a părăsit Cupa României, fiind pe penultimul loc al grupei B. Adversara de azi, FCSB, părăsește de asemenea competiția. UTA Arad și CS Mioveni sunt echipele ce merg mai depar...

Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”

Joi, 8 Decembrie 2022
132

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 î...

În anumite situații, șoferilor ce depășesc cu mult limita de viteză li se va putea confisca mașina (proiect)

Joi, 8 Decembrie 2022
149

În cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înma...