Simona Radiș: „Titlul de cel mai bun sportiv mă motivează să nu cobor ștacheta în viitor”

Simona Radiș: „Titlul de cel mai bun sportiv mă motivează să nu cobor ștacheta în viitor”

Dubla campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1 în 2022, Simona Radiş, a declarat, luni, că titlul de „Sportivul anului" în canotajul românesc o motivează să nu coboare ştacheta în viitor şi să muncească mai mult pentru a avea evoluţii constante la competiţiile internaţionale majore.

„Titlul acesta mă bucură mult, îmi dă încredere şi mă motivează ca în viitor să nu cobor ştacheta. Îmi doresc să muncesc şi mai mult şi să am evoluţii constante. Pentru mine să câştig două medalii de aur într-o oră la Mondiale a fost o provocare pe care am îmbrăţişat-o cu mare drag. Mi-am dorit să îmi demonstrez în primul rând mie că pot să fac faţă. M-a bucurat enorm faptul că am reuşit împreună să aducem acasă o nouă medalie de aur (n.r. - în proba de 8+1)", a spus Radiş la Gala Canotajului Românesc 2022, potrivit Agerpres.

Campioana mondială şi europeană speră ca împreună cu Ancuţa Bodnar să câştige titlul de „Echipajul feminin al anului 2022", oferit în decembrie de Federaţia Internaţională de Canotaj.

„Ne bucură mult nominalizarea, acum aşteptăm rezultatul final care va fi anunţat pe 4 decembrie. Atunci vom vedea cine va câștiga. Însă noi avem încredere şi sperăm că au avut şi cei care au votat, pentru că ne dorim marele premiu", a explicat ea.

Colega sa din barca de dublu vâsle, Ancuţa Bodnar, a afirmat că este pregătită pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

„Suntem pregătite pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Anul viitor vom califica barca, iar apoi vom aştepta concursul din cadrul Jocurilor Olimpice. Este un sentiment deosebit să fii numărul 1 mondial, ne bucură foarte mult. Ne dorim să rămânem acolo, vom munci la fel de mult ca să demonstrăm de ceea ce suntem în stare", a menţionat Bodnar.

Dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1 în 2022, Simona Radiş a primit titlul de „Sportivul anului" în canotajul românesc în cadrul galei organizate, luni, de Federaţia Română de Canotaj.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești se apropie de final. Achiței: „Avem toate motivele să fim optimiști” (fotogalerie)

astăzi, 13:57
14

Modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești, o investiție de suflet pentru mine și un drum strategic pentru dezvoltarea județului, se apropie de final. Se lucrează pe toate cele trei viaducte...

ITM verifică respectarea cerințelor de securitate de pe șantiere

astăzi, 13:49
12

Construcțiile constituie unul dintre sectoarele cu pondere importantă în economia națională. În baza analizei datelor statistice privind indicele de frecvență care indică numărul d...

Educație alternativă și nonformală pentru copiii din medii defavorizate prin intermediul proiectului #PREƧENT (fotogalerie)

astăzi, 13:40
9

Prin extinderea proiectului educațional #PREƧENT, sute de copii din 8 centre din județele Iași, Botoșani, Bacău, Piatra Neamț și Vaslui se bucură acum de atelierele interactive și educative ...