Simona Radiș: „Titlul de cel mai bun sportiv mă motivează să nu cobor ștacheta în viitor”

Simona Radiș: „Titlul de cel mai bun sportiv mă motivează să nu cobor ștacheta în viitor”

Dubla campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1 în 2022, Simona Radiş, a declarat, luni, că titlul de „Sportivul anului" în canotajul românesc o motivează să nu coboare ştacheta în viitor şi să muncească mai mult pentru a avea evoluţii constante la competiţiile internaţionale majore.

„Titlul acesta mă bucură mult, îmi dă încredere şi mă motivează ca în viitor să nu cobor ştacheta. Îmi doresc să muncesc şi mai mult şi să am evoluţii constante. Pentru mine să câştig două medalii de aur într-o oră la Mondiale a fost o provocare pe care am îmbrăţişat-o cu mare drag. Mi-am dorit să îmi demonstrez în primul rând mie că pot să fac faţă. M-a bucurat enorm faptul că am reuşit împreună să aducem acasă o nouă medalie de aur (n.r. - în proba de 8+1)", a spus Radiş la Gala Canotajului Românesc 2022, potrivit Agerpres.

Campioana mondială şi europeană speră ca împreună cu Ancuţa Bodnar să câştige titlul de „Echipajul feminin al anului 2022", oferit în decembrie de Federaţia Internaţională de Canotaj.

„Ne bucură mult nominalizarea, acum aşteptăm rezultatul final care va fi anunţat pe 4 decembrie. Atunci vom vedea cine va câștiga. Însă noi avem încredere şi sperăm că au avut şi cei care au votat, pentru că ne dorim marele premiu", a explicat ea.

Colega sa din barca de dublu vâsle, Ancuţa Bodnar, a afirmat că este pregătită pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

„Suntem pregătite pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Anul viitor vom califica barca, iar apoi vom aştepta concursul din cadrul Jocurilor Olimpice. Este un sentiment deosebit să fii numărul 1 mondial, ne bucură foarte mult. Ne dorim să rămânem acolo, vom munci la fel de mult ca să demonstrăm de ceea ce suntem în stare", a menţionat Bodnar.

Dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1 în 2022, Simona Radiş a primit titlul de „Sportivul anului" în canotajul românesc în cadrul galei organizate, luni, de Federaţia Română de Canotaj.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea incredibilă a umoristului din Botoșani care a scris povestea Zarazei și versuri pentru Constantin Tănase

astăzi, 11:33
49

Isac Lazarovici, un botoșănean de origine evreiască, cunoscut sub pseudonimul de Ion Pribeagu, a fost unul dintre cei mai mari umoriști români ai tuturor timpurilor. Deși puțin cunoscut pu...

O femeie din Botoșani a sărit de la etajul unu, apoi s-a răsturnat cu mașina

astăzi, 11:26
314

O aventură care se putea termina tragic s-a întâmplat, în noaptea de joi spre vineri, în Dorohoi.Din primele cercetări, se pare că o femeie în vârs...

Începe campania de vaccinare antigripală

astăzi, 11:23
47

Campania de vaccinare antigripală începe săptămâna viitoare, iar procedura va fi diferită faţă de anii trecuţi: pentru procurarea serului va fi nevoie de prescriere de la medicul de...