Pictorița din Concești: "Un pictor e ca un dirijor, el trebuie să coordoneze armonia orchestrei!"

Pictorița din Concești: "Un pictor e ca un dirijor, el trebuie să coordoneze armonia orchestrei!"
Are 33 de ani, doi copii frumoşi şi locuieşte într-o căsuţă mică, dar plină de culoare, la propriu şi la figurat, din Conceşti. Este vorba despre Garofiţa Irina Avasiloaei, care a pictat până acum aproximativ 140 de tablouri şi care visează să organizeze cu lucrările sale o expoziţie de pictură.

Tânăra desenează de când se ştie şi nu moşteneşte talentul de la vreun membru al familiei sale. "Am 10 clase, atât. Mă fascinează puterea culorii, întregul univers cromatic", a mărturisit conceşteanca. Si-a dorit să urmeze Liceul de Artă "Ştefan Luchian" din Botoşani, dar nu a reuşit acest lucru din cauza unor probleme familiare.

"Nu mă interesa să cunosc mari creatori sau operele lor, eu vroiam doar să mă joc pe pânză, să mă descopăr pe mine altfel", a mai adăugat Garofiţa, ai cărei pictori favoriţi sunt acum Grigorescu, Baba, Lautrec sau Dali.

Artista mărturiseşte că nu are un stil anume şi pictează de toate, în afara naturii statice, realizând chiar şi reproduceri. "La o vază cu flori, îmi doresc ca acela care o priveşte să vrea să miroase florile. Fiecare linie sau umbră pentru mine sunt importante. Laşi acolo, în pânza pe care o lucrezi, o parte din tine", a spus Garofiţa Irina Avasiloaei, care păstrează cea mai mare parte a pânzelor în sertarul unei canapele. "Rama e foarte scumpă, de aceea aceste picturi au rămas doar la stadiul de pasiune", a precizat conceşteanca.

In prezent pictează mai mult icoane. "Îmi găsesc bucuria deplină când cineva îşi doreşte o lucrare de-a mea", spune aceasta.

Pictoriţa din Conceşti s-a perfecţionat în arta picturii după ce a studiat informaţiile online în domeniu. "M-am documentat pe internet şi am învăţat ce înseamnă să tratezi o pânză. Un pictor e ca un dirijor, el trebuie să coordoneze armonia orchestrei, astfel încât nici un instrument să nu facă notă discordantă", a mărturisit artista.

Garofiţa Irina Avasiloaei este de părere că platformele online reprezintă o lampă de lansare pentru pictorii amatori, iar tânăra artistă speră ca vernisajul primei sale expoziţii să aibă loc odată cu o lansare de carte a scriitorului conceştean Gheorghe Ţuculeanu. În sufletul său, pictoriţa visează să trăiască din artă.

VEZI FOTO cu tablourile Garofiței Irina Avasiloaei pe Darabaneni.ro!

Nota redactiei: Cine o poate ajuta pe Garofița Irina Avasiloaei se poate adresa redactiilor Știri.Botoșani.Ro sau Dărăbăneni.Ro!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
9

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
31

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
29

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...