MOS CRACIUN - Picatura de iubire din sufletul fiecaruia

MOS CRACIUN - Picatura de iubire din sufletul fiecaruia

 MOS CRACIUN  

Magia Ajunului! Mii de suflete de copii asteapta cu infrigurare seara cea mare!

De Ajun toti suntem, in sufletele noastre, Mos Craciun. Fie ca daruim jucarii copiilor nostri, ca trimitem urari parintilor sau plasmuim mici surprize prietenilor, suntem in cea mai frumoasa perioada din an: Daruim, daruim, dainuim!

 Rubrica Botosaneanul Zilei este dedicata tuturor botosanenilor care mai stiu sa daruiasca, sa iubeasca, sa lumineze.

Se spune ca Mos Craciun era un om foarte bogat, dar foarte rau si zgarcit. Craciuneasa, sotia lui, nu a vrut sa o primeasca in casa pe Maica Domnului, de frica lui Craciun. Intr-un tarziu, a primit-o, de mila, in grajd, si a ajutat-o sa nasca. Craciun a descoperit ca ii incalcase porunca si i-a taiat mainile din cot.

Maica Domnului i le-a lipit la loc si le-a facut mult mai frumoase decat fusesera. Ingerii cantau deasupra staulului invaluit in lumina. Craciun, vazand lumina si minunea Maicii Domnului, s-a speriat si si-a cerut iertare.

Maica Domnului i-a cerut sa duca daruri copiilor in fiecare an, de Nasterea Domnului, asa cum cei trei regi-magi I-au adus daruri Pruncului Iisus.

Mosul imbracat in costum rosu, calatorind cu o sanie trasa de reni, nu prea seamana cu Mos Craciun cel din legendele noastre. El vine dintr-o poveste americana.

O revista din America a publicat in 1860 un desen in care Santa Claus, grasuliu si burtos, cu o barba stufoasa, imbracat in costum rosu, cutreiera pamantul in lung si in lat intr-o sanie trasa de reni.

Ziarul a publicat timp de mai bine de 30 de ani desene cu Mos Craciun, in locuinta lui de la Polul Nord, in sanie, patrunzand in case prin horn ca sa lase daruri…

Apoi, imaginea a fost preluata de compania Coca-Cola si folosita pentru publicitate in timpul sarbatorilor de iarna. Indiferent daca oamenii mari se folosesc de imaginea lui Mos Craciun ca sa-si vanda produsele, copiii il iubesc pe cel care le face daruri.

Dar, atentie! Nu uitati ca sarbatoarea nu este a Mosului, ci a Domnului!

Darurile pe care le primim cu totii de Craciun sunt o imagine a darurilor pe care Domnul ni le da, cu nesfarsita Sa bunatate.

Si ce daruri sunt mai pretioase decat familia, bucuria, sanatatea, pacea si iubirea?

CRACIUN FERICIT!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
698

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
234

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
186

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...