MIHAELA MIHAESCU - Sunt un om fericit!

MIHAELA MIHAESCU - Sunt un om fericit!

 MIHAELA MIHAESCU  

Mihaela Mihaescu este un om atipic zilelor nostre si poate ca cel mai evoluat dintre noi toti! Nu numai pentru ca are o miraculoasa capacitate de a ne ghici spaimele, cat pentru fantastica ei adaptabilitate intr-o societate doar teoretic functionala.

Dotata cu o inteligenta sclipitoare, inzestrata cu o intuitie aparte, Mihaela, Michi, cum o stim toti, care de ani buni locuieste in Bucuresti, si-a construit singura un destin, destin care acum tinde sa devina si al celorlalti asemeni ei: vrea sa infiinteze la Dumeni, comuna George Enescu, judetul Botosani, primul Centru de Viata Independenta din Romania.

Un loc unde ei, cei dependenti de fotoliul rulant, sa se bucure de viata, de liniste si, mai ales, sa dea un rost fiecarei zile.

Eu sunt un om fericit pentru ca, intr-o societate ce nu a fost si nu este inca pregatita sa ma accepte ca om, din pricina fotoliului rulant cu care ma deplasez, mi-am implinit visele, mi-am pastrat demnitatea, imi ajut semenii, spune Michi.

Atunci cand fotoliul rulant este considerat a fi un mijloc ce inlesneste posibilitatea de deplasare a utilizatorului, viata decurge normal, firesc.

Pentru aceste persoane, povesteste Mihaela Mihaescu, scaunul rulant are aceeasi importanta si semnificatie precum incaltamintea comoda pe care o folosesc cei care se deplaseaza pe propriile picioare. Nimic mai mult. Nimic ciudat. Nimic exagerat. Acest mod de gandire le da libertatea de a face mereu ceva, devenind treptat persoane indemanatice, abile, iscusite, intuitive si inovatoare, cu un mod de a judeca si a reflecta autonom.

Mihaela Mihaescu a devenit, asemeni prietenilor ei, extrem de priceputa in tehnica de calcul. Asta si pentru ca, pentru ei, dependenta de calculator poate avea si alte intelesuri: comunicare, socializare.

In spatele calculatorului, Mihaela si prietenii ei devin egalii tuturor, pentru ca, in fapt, ei SUNT egalii tuturor. Insa prejudecatile, mentalitatile sau pur si simplu complicatiile de ordin fizic se interpun, deseori, in calea unor firesti relatii. Relatie din care, evident, pierdem noi. Acum, Michi si-a pus in gand sa reuseasca.

Suntem mici inca, dar vom creste!, mi-a marturisit in urma cu cateva ore. Au simtit sprijinul semenilor, si asta este cel mai important. Oameni din toata tara, din mass-media in special, se implica in campania lor de strangere de fonduri. Pentru ca, undeva pe langa Dorohoi, Michi vrea sa creeze o lume. Lumea lor! La care, cu siguranta, vom tanji!

Parintii m-au considerat mereu un om normal si mi-au cerut de fiecare data sa depasesc limita impusa de dizabilitatea fizica, generata, la nastere, de o eroare medicala. Am fost invatata sa cred ca, daca imi fac datoria, pot obtine tot ceea ce vreau, indiferent de parerile celor din jur.

O lectie de viata cutremuratoare, care ne face sa ne simtim mandri ca Michi, care putea sa apartina oricarui loc din lumea asta, s-a nascut aici, in Botosani.

Si, ce este mai important, vrea sa se intoarca acasa. Insa nu vine singura. Ca personajul din poveste, se intoarce cu oamenii acestia frumosi si curati, oameni care, in mod sigur, ne vor spala si noua sufletele de negura in care ne zbatem.

FRUMUSETEA SE ASCUNDE IN DETALII! - CREZUL TULBURATOR AL MIHAELEI MIHAESCU!

E-mail -  michi_mihaescu@yahoo.com

Specializare in Tehnoredactare computerizata - 1998

Curs lb. engleza - EUROCOR 2001

Curs privind strategia de elaborare a unui proiectect/propuneri de finantare – Iasi – 2003

EXPERIENTA

Septembrie 1986 - iunie 1991 - Cooperativa “Munca si Arta,

Iulie 1991 - august 1992- Asociatie familiala, profil confectii copii

Voluntariat - din 1997 - Grupul de Studiu al Problematicii handicapului: Gaudeamus - program de advocacy pentru includerea unui numar cat mai mare de tineri cu handicap fizic in scoala de masa.

Din 2004, in cadrul Asociatiei IHTS - Membru fondator, Presedinte

Proiecte realizate:

Campania de strangere de fonduri Impreuna pentru IHTIS,

Campania de advocacy Eu invat sa imi depasesc conditia, tu invata sa ma accepti,

curs de NEW Media, Blogul ca mijloc de advocacy

TITLURI

Standardul demnitatii – 1999

Oameni asemenea – 2001

Ajuta-te singur – 2004

“Viata in fotoliul rulant - 2008

“Eu & lumea in care traiesc - 2008

ALTELE

Redactare proiecte finantare castigate (fundatia SOROS si Centrul pentru Jurnalism Independent)

 

Nu e greu ca, in aceste zile, sa facem un gest mic: dati un SMS pentru a ajuta ca sperantele lor sa capete contur.

Campania 350.000 Euro = Solidaritatea a 350.000 oameni. Doneaza un euro pentru construirea primului Centru de Viata Independenta din Romania la Dumeni, comuna George Enescu, Botosani!

Poti dona 1 Euro acum apeland, din reteaua Romtelecom, numarul 0900 900 081 (1 Euro/apel)!

Am reusit sa obtinem si parteneriatul companiilor Vodafone, Orange si Cosmote pentru un numar de SMS unde pot fi facute donatii. Puteti, asadar, dona acum 2 Euro printr-un SMS la 848, numar valabil in reteaua Orange si in reteaua Cosmote - iar de la ora 00.00 a zilei de 8 decembrie (deci practic de duminica noaptea) va fi activ numarul si in reteaua Vodafone.

Informatii bancare/ Bank account information:

Titular cont/ Account Holder:

ASOCIATIA IHTIS Cod Fiscal/ Registration number: 16690411

Banca/Bank: BCR – AGENTIA DOROHOI SWIFT/BIC: RNCBROBUBT0

Conturi bancare/Bank Account numbers: o RO84RNCB1760000043500001 - lei

RO84RNCB0044002865610002 - Euro

RO57RNCB0044002865610003 - Dollars

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
39

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
164

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
69

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...