MADALIN ANTONESEI - Baiatul cu chitara

Rebel, mereu bine dispus şi gata să cânte, chiar dacă chitara-i se desluşeşte melodios publicului de concert sau unuia de club, cu un repertoriu în memorie demn de un adevărat folkist "de cursă lungă", Mădălin Antonesei pare genul de artist clasic, ale cărui manifestări interioare se dezvăluie însă la fiecare pas, pentru ca în final să se dezlănţuie de-a binelea şi să spargă tiparele cu care ne-a obişnuit cuminţenia muzicii folk.

Ar fi putut să fie un excelent violoncelist, dar Dumnezeu i-a hărăzit chitara! Aşa că, deşi se bucură că a ales până la urmă chitara, s-ar zice că mai degrabă instrumentul l-a ales pe el.    

Mădălin Antonesei s-a născut pe 13 februarie 1992, în Botoşani. A urmat clasele primare la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" Botosani, după care, îndrumat de părinţi, a hotărât să studieze muzica, astfel că s-a înscris la Liceul de Artă "Ştefan Luchian", la chitară clasică, sub îndrumarea profesoarei Ioana Popovici.

Începand din clasa a X-a a trecut sub îndrumarea profesoarei Carmen Cojocariu, care l-a ajutat să progreseze mai rapid, fapt ce i-a premis să participe şi la primele concursuri, cu rezultate notabile.

Anul acesta a participat la Olimpiada Natională de Interpretare Instrumentală şi la Concursul "George Georgescu", unde a obţinut Premiul I.

Ultima "ispravă" artistică cu care Mădălin Antonesei se mândreşte este participarea la Concursul International de Interpretare "Lira de Aur", desfasurat la Suceava in perioada 3 – 5 iunie, de unde Mădălin s-a întors acasă cu Premiul II.
 
Întâlnirea cu chitara a fost mai degrabă "accidentală", însă cum nimic nu este întâmplător, Mădălin a înţeles că a primit o şansă. Şi-a dorit să studieze violoncelul, dar a fost repartizat la chitară, cu pianul ca instrument secundar.

Iubitorii de folk l-au remarcat repede pe băiatul rebel din trupa "Pasiuni pe corzi", unde Mădălin a cântat alături de colegii săi de liceu în numeroase concerte.

Dincolo de frumuseţea muzicii, de strălucirea spectacolelor sau bucuria premiilor, există multă muncă, studiu individual, ore întregi în şcoală, şi mai ales pasiune.

Însă în mod sigur Mădălin Antonesei va ajunge muzicianul cu care ne vom mândri, despre care vom vorbi şi pe care îl vom căuta pe scenele ţării şi ale lumii!
 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru muzica românească: Marius Bațu și Gabriel Cotabiță s-au stins din viață! (Foto, Video)

astăzi, 13:03

Ne-a părăsit Marius Bațu! Unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică folk din România, Marius Bațu, a murit la vârsta de 65 de ani. Nicu Alifantis a transmis un mes...

Ieșenii îi laudă pe botoșăneni, dar speră la o victorie în derby-ul Moldovei: ”Vor fi orgolii mari!”

astăzi, 12:45

Politehnica Iași va întâlni luni, la Botoșani, formația locală FC, într-o partidă din etapa a XVII-a a Ligii I de fotbal. Ieșenii și-au prezentat punctul de vedere legat de me...

Valeriu Iftime: ”Sper că cei de la PSD o să vadă și vor lua aminte!” (Video)

astăzi, 11:34

Valeriu Iftime, președintele Consiliului Județean Botoșani, vorbește din nou despre barajul de la Vârfu Câmpului, care va fi declarat proiect major de importanță națională: &rdq...