Laura Macoviciuc: "Mai stai", mai cântă, mai aplaudă!

Laura Macoviciuc: "Mai stai", mai cântă, mai aplaudă!

Laura Macoviciuc
frw.ro

Prima experienţă scenică a fost pentru Laura o adevărată re-naştere sub imperiul artistic al competiţiei, al emoţiilor şi al ambiţiilor. La vârsta de 8 ani, a participat la cel dintâi concurs al carierei sale, "Ceata lui Piţigoi", desfăşurat în 2006 la Galaţi.

Deşi nu a fost răsplătită cu un premiu imediat, mica artistă şi-a învăţat bine lecţia de performanţă, ajungând în prezent să se laude cu un palmares de peste 10 premii şi distincţii obţinute pe scene de succes din ţară şi din străinătate. Pe rând, cortina de aplauze s-a lăsat cu amintiri generoase şi cu vise îndeplinite în ritm de crescendo muzical:

Locul  I  la Festivalul pentru Preşcolari "do.re.mi" Mai – 2005
Locul  III la  Festivalul "Fiero" Iași – 2007
Premiul special – "Ghiocelul de argint" Bârlad – 2009
Premiul special – "Tărâmul copilăriei" – 2007
Locul I cu Grupul "Voces" la "Faza Judeţeană" – 2005
Premiul Special – "Ghiocelul de argint" Bârlad – 2010
Premiul de Popularitate – "Mărţişor Dorohoian" – 2010
Premiul al II-lea – "Tinere Speranţe" – 2010
Premiul al II–lea – "Muzritm" – 2010

Deşi nu are decât 13 ani, maturitatea glasului său poate concura cu voci consacrate şi îi poate confirma dorinţa de a cânta vreodată, într-un viitor frumos decorat, alături de Andra sau chiar de Mariah Carey, modelele sale artistice. Laura crede foarte mult în afectivitatea unei piese pe care o resimte şi pe care o transmite, drept pentru care susţine: "După părerea mea, un artist poate să-şi clasifice piesele în funcţie de sensibilitatea pe care a investit-o în interpretare. Pot spune ca am o piesă în care mă regăsesc foarte bine care se numeşte "Când uitaţi să visaţi", muzica: Andrei Tudor şi versuri Andreea Andrei".

Pentru că este o pasionată a călătoriilor şi pentru că şi-a rezervat încă de mică acel crâmpei de artă şi timp, Laura a participat cu tot sufletul la turneele din Italia (2008 şi 2009) şi Franţa (2010), alături de grupul "Voces" al Clubului Copiilor şi Elevilor din Dorohoi, o adevărată rampă de lansare pentru copiii talentaţi din zonă. Tot aici, a fost descoperită de profesorul Mihai Paul Ciprian, alături de care şi-a clădit o imagine muzicală foarte apreciată în perimetrul concursurilor şi al festivalurilor renumite de muzică uşoară dar şi pe micul ecran, pe posturile de televiziune B1 Tv, Tvr1, Otv sau Rai Uno.

Pe lângă talentul muzical, Laura iubeşte limba şi literatura română, îşi pregăteşte coregrafii originale pentru apariţiile în faţa juriului şi face tennis de câmp, completându-şi cu graţie titlul de "campioană" a expresiei artistice.

Piesa Mai stai este un îndemn la copilărie, dar poate fi şi un imperativ al publicului care o priveşte de fiecare dată cu încântare pe Laura…

Aşadar "Mai stai", mai cântă, mai aplaudă!!

AUDIO: La piu bella

(Autor: Adelina Fulga)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
444

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
349

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
338

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....