DORU GAVRIL - Profesionistul care înseninează vieți!

DORU GAVRIL - Profesionistul care înseninează vieți!

 DORU GAVRIL  

Născut pe 11 martie 1963, la Viișoara, în județul Botoșani, comandorul Doru Gavril este comandantul  Unității Speciale de Aviație Iași, funcție pe care o ocupă din vara anului 2011. 

Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi este structura specializată din subordinea Inspectoratului General de Aviatie care asigură componenta aviatică în executarea misiunilor operative în sprijinul structurilor MAI sau cu caracter umanitar, independent sau în cooperare, în judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi şi Brăila.

Nu de puține ori, comandorul Doru Gavril a salvat vieți omenești, numeroase misiuni desfășurându-se pe raza județului Botoșani. Deține licență de pilot militar pe elicoptere, ca instructor de zbor. De asemenea, a obținut Certificat general de operator radiotelefonist serviciul mobil aeronautic prin satelit.

Doru Gavril a urmat studiile liceale in domeniul electrotehnic la Liceul Industrial Iași, după care a continuat studiile la Școala Militară de ofițeri de Aviație - specialitatea naviganți.

Nu s-a oprit aici cu studiile în domeniul universitar, înscriindu-se la Facultatea de Litere și Filosofie a Universității "Dunărea de Jos", Galați, unde a absolvit și un curs de psihopedagogie.

Doru Gavril a plecat apoi la București, unde, în cadrul Universității Politehnice, a absolvit cursul postuniversitar Managementul Logisticii Transporturilor, la Centrul pentru pregătirea Resurselor Umane, urmat de Master în Management aeronautic, la Facultatea de Inginerie Aerospațială a Universității Politehnice București.

Din anul 1985, timp de mai bine de 20 de ani, a activat în cadrul Ministerului Apărării Naționale ca pilot, pilot șef, navigator șef, locțiitor pentru zbor, pentru ca în anul 2007 să devină comandant de echipaj, funcție pe care o îndeplinește până în anul 2008, când este împuternicit locțiitor al comandantului pentru zbor și apoi locțiitor al comandantului pentru zbor.

Calitățile de bun profesionist îl recomandă, astfel că, în februarie 2011, este împuternicit comandant în cadrul unității Speciale de Aviație Iași, iar din luna august a aceluiași an devine comandant al unității.
 
Un profesionist de excepție, care a urmat ierarhic treptele ce aveau să îl ducă spre recunoașterea valorii sale, la care se adaugă componenta umană, fără de care profesia nu ar fi decât un angajament și un jurământ de militar.  
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
10

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
43

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
227

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...