Din corul bisericii, în focul misiunilor: Artista care a ales uniforma de jandarm pentru că visează la ”o lume mai bună”

A început să cânte în corul bisericii, acolo unde pentru prima dată i-a fost remarcată vocea melodioasă, clară. Au urmat cursuri de specialitate, concursuri, premii și aprecieri cu duiumul. Însă drumul Roxanei avea să ia o întorsătură neașteptată. 

Din corul bisericii, în focul misiunilor: Artista care a ales uniforma de jandarm pentru că visează la ”o lume mai bună”

Sâmbătă seară, pe scena din comuna Todireni, la spectacolul prilejuit de sărbătorirea a 500 de ani de atestare documentară, a urcat o tânără cântăreață de folclor care a încântat audiența și a fost felicitată de primarul localității.

Roxana este elevă a Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș" Fălticeni și desfășoară în această perioadă stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.

Deși este tânără, artista de muzică populară are o poveste de viață interesantă, care poate fi un bun exemplu de urmat pentru cei de vârsta sa.

”Încurajată de mama, am început prima dată să cânt în corul bisericii din satul natal. După ce oameni cu experiență în domeniul muzical au constat că am o voce bună, m-au îndemnat să mă perfecționez într-o școală populară de artă din municipiul Botoșani. Zis și făcut! Mama m-a sprijinit foarte mult în cariera muzicală. Anii au trecut, iar la terminarea clasei a VIII-a am ales să îmi continui studiile în muzică, pentru ca asta mă definea, așa ca am candidat și am fost admisă la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”. În tot acest timp, am participat la diferite concursuri, la care am obținut diferite premii, de la locul 1 până la locul 3. După terminarea liceului, am fost admisă la Universitatea Naționala de Arte ”George Enescu” Iasi, dar din cauza pandemiei de COVID-19 și a unor probleme personale, am fost nevoită sa îngheț anul și să continui ulterior cursurile”, a mărturisit Roxana, mesajul fiind transmis prin intermediul colegilor ei de la Jandarmeria Botoșani.
 Surprinzător, cariera tinerei avea să ia și o altă întorsătură.

”De mică, visul meu a fost să devin polițistă, însă Dumnezeu a lucrat altfel în privința mea. Cred că mi-a văzut puterea și potențialul și a vrut să mă încerce puțin mai mult. După un an de pauză, am fost admisă ca rezervist-voluntar în Ministerul Apărării Naționale, cu stagiul de două luni în orașul Turda, județul Cluj”.

De ce la Turda și nu în Botoșani?

În acel moment nu erau locuri în Botoșani și, spune Roxana, ”am ales tot un oraș frumos, pentru o experiență în plus”.

Imediat după terminarea stagiului de militar rezervist-voluntar, nu a mai stat pe gânduri și s-a pregătit, chiar dacă alții erau cu mult înaintea ei.

”Mi-am dat silința pentru a reuși și am devenit elev jandarm. Vreau să vă spun că iubesc această meserie, simt că mă definește și aici e locul cel mai potrivit pentru mine. Chiar dacă inițiativa a venit doar din partea mea, mama m-a sprijinit în continuare la fel de mult ca în muzică”, mărturisește cu mândrie Roxana.\

 După terminarea stagiului de practică, vor urma examenele de absolvire.

”Abia aștept să obțin calificativul “reușit” la toate materiile și mi-aș dori foarte mult ca, la repartiție, să lucrez în domeniul ordinii și siguranței publice. Scopul meu este să acumulez experiență, să mă disting profesional alături de cei mai buni colegi jandarmi și să fac o lume mai bună prin aportul meu".

Colegii ei îi prevăd un viitor strălucit. Pentru că i-au simțit determinarea, ambiția și seriozitatea cu care face tot ce ține de cariera profesională, dar și de cea muzicală.

”Suntem siguri că Roxana își va îndeplini visul, la cât de ambițioasă și hotărâtă este în demersurile sale, fără a renunța la pasiunea din copilărie, muzica populară”, transmit reprezentanții Jandarmeriei Botoșani.
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
158

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
313

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2217

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...