DIANA DASCALU - Bucuria revenirii pe prima scena: cea de Acasa!

DIANA DASCALU - Bucuria revenirii pe prima scena: cea de Acasa!

 DIANA DASCALU  facebook

Botoşaniul este, prin excelenţă, un furnizor de talente, plecând de la genialul Enescu şi până la micii artişti care, de ani buni, cuceresc scenele ţării sau ale Europei. Artişti modelaţi de iluştri profesori ai Liceului de Artă, îşi perfecţionează vocea sau instrumentul în importante universităţi naţionale şi internaţionale, pentru a-şi dovedi apoi desăvârşirea în concerte strălucitoare. Dar fericirea supremă este atunci când se întorc acasă!

Ne amintim de aplauzele prelungi oferite cu maximă generozitate şi căldură unor artişti care s-au întors pe scena de la Botoşani cu emoţii şi mândria de a aparţine acestui loc, în concerte care vor rămâne vii în memoria spectatorilor. Şi amintim aici doar pe BOGDAN ZAHARIA, BOGDAN CHIROSCA, VLAD ANDREI BUZDUGAN sau IOAN GABRIEL LUCA, dar lista este desigur mult mai lungă.

Vineri seara, Diana Elisabeta Dascălu se întoarce din nou acasă, într-un concert de pian alături de orchestra Filarmonicii botoşănene! 

Născută pe 24 mai 1989, în Botoşani, Diana Dascălu a urmat clasele I-IX la Liceul de Artă "Ştefan Luchian" din Botoşani, cu profesoara Stela Şerpeanu.  Clasele X-XII le-a continuat la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca, la clasa profesorului Horvath Zoltan.

După absolvirea liceului a optat pentru Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Viniciu Moroianu, în prezent fiind în anul IV.

Diana Dascălu deţine un palmares impresionant, ea fiind distinsă cu premiile II şi III la Concursul Internaţional de Interpretare pianistică Rovere d oro, la San Bartolomeo, Italia, în anii 1999 şi 2001.

Obţine, de asemenea, mai multe premii I la Olimpiada Zonală de Muzică (2000 -2004), precum şi premiile II şi III la Concursul Naţional de Pian Carl Czerny, Piatra-Neamţ (2003, 2004, 2005).

În anul 2005 obţine premiul III la Olimpiada Naţională de Muzică,  Constanţa, secţia studii teoretice.

Pianista Diana Dascălu a participat la mai multe cursuri de master-class organizate la Botoşani, Iaşi sau Bucureşti.

A susţinut recitaluri solo în diferite centre muzicale din ţară.

Diana Dascălu s-a mai aflat alături de orchestra Filarmonicii botoşănene în anul 2007.

Vineri, 28 octombrie, tânăra pianistă est invitată, alături de flautista Camelia Dodan, să cânte pe scena Filarmonicii Botoşani, melomanii având ocazia să asculte L. van Beethoven (Concertul nr. 3, în do minor, pentru pian şi orchestră, op. 37) şi A. Haciaturian (Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor).


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
26

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
181

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
73

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...