Col. CRISTINEL LIVADARIU, un botosanean in Statul Major General al Armatei Romane!

Col. CRISTINEL LIVADARIU, un botosanean in Statul Major General al Armatei Romane!
Un botosanean este, la 40 de ani, seful Sectiei financiar-contabile a Statului Major General din cadrul Ministerului Apararii Nationale. Colonel, licentiat in economie, doctor in Stiinte Militare, decorat si distins cu insemne militare de prim rang, Colonelul (Fin.) dr. Cristinel Nelu Livadariu s-a nascut la 14 iunie 1970 in Darabani, judetul Botosani.

In anul 1991 a absolvit Scoala Militara de Intendenta si Finante "Gheorghe Lazar" din Sibiu, specialitatea - ofiteri financiari (1991). A urmat apoi, in 1999, Academia de Studii Economice Bucuresti - Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune, fiind licentiat in economie.

In perioada 1991-1994 a activat ca ofiter cu activitatea financiara - sef compartiment financiar-contabil la Scoala Militara de Muzica "Iacob Muresianu", pentru ca in urmatori trei ani sa indeplineasca atributiile functiei de ofiter 2 cu activitatea financiara in Biroul financiar la Comandamentul Transmisiunilor Informaticii si Electronicii.

De 13 ani activeaza in cadrul Statului Major General, la inceput indeplinind functia de ofiter 2 cu activitatea financiara in Sectia Financiar-Contabila a Statului Major General.

In anul 2000 este numit sef al Biroului Decontari si Operatiuni Valutare, pana in anul 2002, cand este numit in functia de sef al Serviciului Financiar-Contabil al Statului Major General. In anul 2008, a fost inaintat la gradul de colonel.

De-a lungul carierei, si-a completat pregatirea urmand mai multe cursuri: Academia de Inalte Studii Militare - Colegiul de Comanda si Stat Major - curs postuniversitar de perfectionare in conducerea activitatii economico-financiare (2002-2003); curs - managementul riscurilor si control intern - organizat de Ministerul Economiei si Finantelor (2007).

In 2009 i s-a acordat titlul stiintific de Doctor in domeniul Stiinte Militare, titlul tezei de doctorat fiind "Managementul activitatii economico-financiare in organizatia militara".

Pentru rezultatele obtinute in activitatea profesionala, darabaneanului Cristinel Livadariu i s-au conferit Ordinul National "Serviciul Credincios" in Grad de Cavaler (2004), Semnul onorific "In Serviciul Armatei" pentru 15 ani de activitate (2006), Emblema de Onoare a Armatei Romaniei (25 octombrie 2007), Emblema de Onoare a Statului Major General (12 noiembrie 2009), Ordinul Virtutea Militara in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari (decembrie 2010)

Un botosanean care si-a inchinat viata studiului, un om care, militar fiind, si-a dovedit profesionalismul intr-un domeniu in care, odata ales, a decis sa faca performanta. Studiul si perseverenta au facut ca unui tanar din Darabanii Botosanilor sa ii fie incredintata o sectie a Statului Major General din MAN.

La 40 de ani, Cristinel Livadariu devine o emblema a generatiei care, formata la limita dintre comunism si postcomunism, alege sa traiasca si sa performeze in Romania natala.   
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
12

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
24

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
57

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...