Si iata ca ceva din viata lui Ion Ilie face in mod cert diferenta: fiul sau, Ciprian Ion.
Artistul care vine sa desparta apele, sensurile, sa fixeze iremediabil locul pe care arta l-a jucat si il mai joaca in familia sa. Pentru ca, recunoscandu-l pe Ciprian Ion ca artist botosanean, dintr-o familie de artisti botosaneni, atunci, in mod sigur, tatal sau va fi felicitat de Sfantul Ilie, nu de Sfantul Ion. Cum spuneam, Ciprian Ion face diferenta.
Ciprian Ion s-a nascut la Botosani, intr-o familie de artisti, Tatiana si Ilie Ion. A urmat cursurile Liceului de Arta
Stefan Luchian, studiind pianul cu Ioana Botez.
A studiat apoi, inca din anii de liceu, cu profesorul universitar Dan Raducanu la pian, la compozitie cu profesorul Viorel Munteanu, calauzit indeaproape si de profesorul Stela Serpeanu, care l-a atras si spre arta interpretativa.
A intrat primul la Conservatorul iesean. Din anul II de facultate, Ciprian s-a inscris si la Facultatea de Compozitie si Dirijat, absolvind ambele facultati cu nota 10.
Dupa prima facultate, a inceput activitatea si ca preparator la clasa de canto a profesoarei Burlui. Cu propriul poem compus pentru pian si orchestra, Ciprian Ion a cucerit Spania, intr-un turneu prin care si-a etalat in acelasi timp calitatile interpretative cu cele de compozitor.
La Botosani, in urma cu un an, Ciprian Ion si-a prezentat proiectul sau de doctorat, Simfonia I, in interpretarea orchestrei Filarmonicii de Strat din Botosani, sub bagheta dirijorului Vladimir Secikin.
In calitate de compozitor, Ciprian Ion a obtinut premii nationale de compozitie, fiind distins cu premiul al III-lea la Concursul
Sigismund Todutade la Cluj, premiul special al Uniunii Compozitorilor, precum si alte doua premii obtinute la Iasi.
Ca dirijor, a condus orchestra Conservatorului din Bucuresti, precum si Orchestra de tineret din Austria. Cat priveste compozitia, a compus sonate de pian, cvartet de coarde.
A fost prezent de mai multe ori pe scena din Botosani, in calitate de solist si dirijor, alaturi de Filarmonica de Stat