Cand romanii se nasc botosaneni!

Cand romanii se nasc botosaneni!
Pe 1 Decembrie, fa din Botosani o Romanie cu Oameni!
Daca esti departe de poarta casei, trimite un gand catre parintele, fratele, prietenul tau. Daca esti acasa, scrie un cuvant celui care asteapta un semn de la tine.

Nasc si la Moldova oameni, spune o vorba, dar parca Botosanii au fost lasati de Dumnezeu anume sa adune si sa imprastie apoi in patru zari romani bravi, geniali, uriasi la suflet.

Unde sunt insa astazi botosanenii? Parca intr-o Romanie se nasc, in alta iubesc si in alta se sfadesc. Romania botosanenilor e din ce in ce mai mica, intr-o Europa hulpava gata sa ne inghita cu totul.

Romania botosanenilor este o tara pe cont propriu. Departe de Olimpul in care se fac si se desfac legi, in care se impart si se despart ape, botosanenii isi traiesc "saracia, nevoile si neamul". Singuri in timpurile fara miza politica, ai tuturor in agitatele vremuri electorale. Nascatori de genii, botosanenii au dat acestei Romanii OAMENI care, singuri, ar fi mantuit neamul!

Suntem atat de departe de lumea dezlantuita, incat am ramas goi unii in fata altora, dar si certareti, partinitori, satui de circ dar dependent de el, disperati dupa lumina dar ascunsi in intuneric. Cine si de ce ne vrea deoparte, intr-o Romanie mica, mica… Salarii mici, copii fara scoala, fara invatator, fara preot, chiar fara parinti… Case mici, chinuite, varuite primavara, cojite de lumina toamna… Bolnavi de suflet, chinuiti si alungati din spitale, goi in privire si in buzunare… Acestia suntem?

Dincolo de politica, vremuri, zvarcoliri electorale sau patimi sociale, botosanenii se nasc romani! Oricat de mult se vor adanci Botosanii in saracie, birocratie, criza sau somaj, botosanenii se vor intoarce mereu acasa. Aici, in Romania mica, mica de la capat de tara.
Un capat de tara in care vor imbatrani, asteptand la poarta sa li se intoarca acasa copiii plecati, la randul lor, in Europa cea mare.

Daca esti departe de poarta casei, trimite un gand catre parintele, fratele, prietenul tau. Daca esti acasa, scrie un cuvant celui care asteapta un semn de la tine.
Pe 1 Decembrie, fa din Botosani o Romanie intreaga!

LA MULTI ANI!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
121

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
85

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
79

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...