Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta întrucât va trebui să presteze muncă în folosul comunității la Botoșani, dar și să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune Botoşani.

De asemenea, instanța de la Bacău o obligă să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Botoşani sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Este vorba despre Ionela Solzariu, cunoscută drept Ella Tina, originară din Botoșani. Presa mondenă din România scrie despre legăturile ei cu Jador, dar și despre participarea la o emisiune matrimonială. De asemenea, apare și în contextul unei relații cu ”nepotul celui mai bogat primar de comună din țară”. Condamnarea la închisoare a căzut ca un trăsnet pentru brunetă, care și-a recunoscut fapta.

În anul 2015, proaspăt majoră, tânăra și-a achiziționat un permis fals din Anglia. A plătit pentru el 3000 de lire și părea că îi va merge înșelătoria. Așa a și fost, deoarece ani la rând nu s-a întâmplat nimic. Până la un moment dat, când în luna noiembrie a anului 2021 a fost oprită de un filtru de poliție în Bacău. Gonea cu 102 km/oră în localitate, potrivit cancan.ro. Autoritățile au descoperit faptul că permisul era contrafăcut. Decizia instanței, la Judecătoria Bacău, a venit în urmă cu scurt timp.

Solutia pe scurt: ”(…)condamnă pe inculpata S.I.F. la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. (…) condamnă pe inculpata S.I.F. la pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. (…) aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare (pct. I) la care adaugă o treime din pedeapsa de 9 luni închisoare (pct. II), respectiv 3 luni închisoare, iar în final condamnă pe inculpatul S.I.F. la pedeapsa principală rezultantă de 1 (un) an şi 3 (trei) luni închisoare. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 1 an şi 3 luni închisoare aplicată inculpatei în prezenta cauză. Stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani ce se va calcula începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în decizia Judecătoriei Bacău.

De asemenea, pe durata termenului de supraveghere, S.I.F. trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”.

Mai mult, instanța o obligă ”să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Botoşani sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate”.

Pe parcursul termenului de supraveghere, ”impune inculpatei S.I.F. să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei com. Vorona, jud. Botoşani sau la Primăria com. Corni, jud. Botoşani, cu excepţia cazului în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă”.

Dacă, pe parcursul termenului de supraveghere, ”cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei”.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...