Botoșăneanul George Burcea în rolul domnitorului Alexandru Ioan Cuza într-o nouă producție. Până acum doar Florin Piersic l-a interpretat!

Marele actor Florin Piersic i-a transmis lui George Burcea mai multe sfaturi.

Botoșăneanul George Burcea în rolul domnitorului Alexandru Ioan Cuza într-o nouă producție. Până acum doar Florin Piersic l-a interpretat!

George Burcea joacă rolul lui Alexandru Ioan Cuza într-o nouă producție. George Burcea l-a interpretat pe Lurch în celebrul serial „Wednesday', iar acum îl va juca pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza într-un film pentru marile ecrane.

Pentru a intra mai bine în pielea personajului, actorul din Botoșani a suferit o schimbare de look. Actorul apare în imaginea de la filmări cu cioc și în uniformă.

„Sunt extrem de emoționat și onorat să vă anunț că mă veți vedea în curând pe marile ecrane portretizându-l pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza, părintele fondator al României moderne”, a scris George Burcea pe Instagram.

George Burcea, pe urmele lui Florin Piersic

Actorul s-a declarat entuziasmat la gândul că pășește pe urmele lui Florin Piersic, el fiind cel care l-a mai interpretat în trecut pe domnitor.

„Emoțiile sunt și mai mari, întrucât până acum, singurul român care l-a interpretat pe domnitor într-un film de lung metraj a fost Florin Piersic în anul 1979. După 45 de ani, șansa de a readuce în cinematografe un personaj atât de important pentru toți românii îmi revine și nu pot decât să mă bucur și să vă promit că îmi voi pune tot sufletul în acest proiect”, a mai spus George Burcea, potrivit Viva.ro.

După ce a aflat că George Burcea îl interpretează pe Alexandru Ioan Cuza într-un nou film de lungmetraj, Florin Piersic a dorit să-i transmită un mesaj.

Ce îl sfătuiește consacratul actor pe botoșăneanul George Burcea?!

Florin Piersic a vorbit despre filmul „Rug și Flacără' (1979), în care a jucat rolul lui Alexandru Ioan Cuza. Pelicula a avut premiera în 1979 și a fost regizată de Adrian Petringenaru, fiind o ecranizare a romanului cu acelaşi titlu de Eugen Uricaru.

Despre rolul ăsta vreau să-ți spun ceva. Vreau să îți spun ceva sincer. Cel care m-a distribuit în acest rol, personajul ăsta, care este emblematic, Alexandru Ioan Cuza, a fost Adrian Petringenaru, regizorul. Nu mai este. În schimb, trăiește băiatul lui… Dar am să îți spun de ce nu sunt eu foarte încântat. Există un singur motiv. Fără să fiu eu anunțat… Probabil eram eu foarte ocupat și multă lume credea că nu poate să pună mâna pe mine, ceea ce era o greșeală, e că în locul meu, în personaj, că atunci așa se făcea, se filma și după aceea venea vocea ta… Tu vorbeai ce ai vorbit pe ecran… Ei au pus o altă voce. Au pus o voce care nu e a mea. Nu seamănă cu mine. Nu seamănă cu felul meu de a vorbi și de a pune punct sau virgulă. Când am văzut, acum abia, de vreo lună am văzut filmul, care s-a dat la televizor, am fost indispus. Nu mi-am recunoscut vocea. Eram eu ca imagine, dar vocea nu era a mea. Era altă voce. De asta am fost indispus de chestia asta, știi?”, a mărturisit Florin Piersic.

Florin Piersic, mesaj pentru George Burcea: "Să îl joace cât mai credibil"

George Burcea urmează să joace un rol important într-un film de lungmetraj, care aduce în prim-plan viața domnitorului Alexandru Ioan Cuza, una dintre cele mai importante figuri din istoria României moderne. La aflarea veștii, Florin Piersic a ținut să-i transmită un mesaj.

„Ca să îl joace cât mai credibil, îl sfătuiesc în primul rând să citească despre Cuza cum am făcut și eu și ar fi foarte bine ca persoana care îl va machia pe el și îl va îmbrăca să caute să fie cât mai aproape de felul de a fi al lui Alexandru Ioan Cuza, dar citind despre el va afla mai multe. Cel mai bine știi ce să facă? Să vorbească cu mine, așa să-i spui”, a completat Florin Piersic pentru Fanatik.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
38

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
111

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
88

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...