Tu știi ce semnifică cifrele de pe pachetele de făină?

Tu știi ce semnifică cifrele de pe pachetele de făină?

E imposibil să nu te întrebi la cumpărături ce semnificație are codul de pe ambalajul pungilor de făină și cum te ajută acel cod să știi ce fel de făina trebuie să alegi.

Această alegere este foarte importantă și îți poate condiționa reușitele în bucătărie, căci fiecare tip de făină are o anume utilizare și este recomandat să o alegi în funcție de anumite criterii, potrivit retetepractice.ro.

Lucrurile sunt cât se poate de simple. Din punct de vedere nutritiv, cu cât făina este mai rafinată, mai procesată, deci mai slaba din punct de vedere nutritiv, cu atât codul de trei cifre de pe pachet este mai mic (tinde spre 000).

Faina 650

Făina cel mai puțin procesată de pe piața românească este faina 650. Mai închisă la culoare, ea are și cel mai ridicat conținut de proteine, necesare pentru dezvoltarea glutenului. Textura făinii 650 o face cea mai indicată pentru pâine, pizza și alte produse de panificație, similare ca textură.

Făina 000

Cea mai fină, dar și cea mai rafinată dintre toate tipurile, faina 000 este excelentă pentru deserturi fine si pufoase, creme și alte preparate delicate. Făina 000 are cel mai mic conținut de proteine.

E bine de stiut însă că pentru albirea tipurilor de făina 450 și 000 e folosit clorul.  Citeste mai mult...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...