Richard Collection , designul vestimentar dus la rang de artă la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani

Richard Collection , designul vestimentar dus la rang de artă la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani

Nu mai este un secret faptul că, atunci când se întâlnesc pentru prima oară cu o persoană nouă, primul lucru la care se uită cei mai mulți este imaginea, definită de atitudine, stil şi vestimentaţie. Se spune că, pentru a face o impresie bună, ai nevoie doar de 30 de secunde şi puterea acestor 30 de secunde este suficient de mare pentru a marca semnificativ, favorabil sau nefavorabil, restul întâlnirii. Sau, restul unei prietenii, restul vieţii.

Pe acest secret a mizat şi Richard Onofrei, elev în clasa a XI-a A, profil Arte plastice, la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani, realizând Richard Collection, prima sa colecţie capsulă, prezentată miercuri, 13 noiembrie 2019, pe scena casei de Cultură a Sindicatelor, Botoşani, la Balul Bobocilor Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, colecţie definită de câteva piese vestimentare clasice, care nu se demodează şi care pot fi îmbinate cu piese din colecţiile sezonale. Bineînţeles, ediţie limitată. Paleta de culori este restrânsă la culori neutre - tonuri de alb, negru, gri - care pot fi asortate cu o varietate de alte culori, între care se deosebeşte roşul, ca amprentă a acestui sfârşit de noiembrie tandru, predominând carourile, ca element recognoscibil.

Richard Collection este o colecţie de toamnă, care creează, cu rafinament şi pasiune, o poveste, în jurul unor nuanţe şi texturi bogate - lână, stofă, tercot - fără timp şi fără bariere în exprimare, combinând funcţionalitatea cu eleganţa, într-un stil unic. Croieli drepte, tip englezesc, halat, cambrate, alăturate auxiliarelor cu detalii remarcabile, stau la baza stilului propus, întreaga colecţie caracterizându-se prin două atribute fundamentale: confortul şi versatilitatea. Ambele mărturisesc talentul tânărului creator de a se face remarcat pe piaţă şi puterea de convingere prin care ştie să impună un stil care avantajează, sfidând timpul.

Nu se poate vorbi despre o vedetă a colecţiei, (poate doar acel trench coat într-un duo irezistibil de roşu şi negru), toate piesele vestimentare în care au defilat modelele pe podiumul Balului Bobocilor Liceului de Artă „Ştefan Luchian” fiind primite de publicul prezent în sală cu aplauze care le certifică valoarea şi rafinamentul.

„Creează-ţi propriul stil... fă-l să fie unic pentru tine, dar identificabil pentru alţii, spune Anna Wintour, jurnalist și editor renumit, fost redactor-șef al Vogue din 1988 și director artistic pentru Condé Nast, editorul Vogue, din 2013. Sunt cuvintele pe care m-am bazat în realizarea acestei prime colecţii-capsulă, o colecţie elegantă de toamnă, bazată pe o gamă largă de materiale în culori şi texturi bogate”, mărturiseşte despre colecţia sa, Richard Onofrei.

Richard Collection. Un motto sugestiv al Balului Bobocilor Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, cu tema „Agent 007”? O pată de culoare în cenuşiul cotidian, un zâmbet în final de noiembrie morocănos, deşi tandru, sau doar un vis transformat în realitate de către un adolescent pentru care designul vestimentar este mai mult decât pasiune, este un mod de a se defini şi de a deveni? Cu certitudine, o prezenţă cu care ne vom mai întâlni pe drumul modei către artă. Pentru că designul vestimentar poate fi ridicat la rangul de artă.(Mihaela Arhip)

Foto: Lucian-Nicolae Ciotir.





















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
8

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
345

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....

Razii cu mascați în trei zone ”fierbinți” din Botoșani, au fost instituite și filtre rutiere!

astăzi, 09:47
85

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au acționa...