(P) Vrei o călătorie ieftină, atunci caută oferte pe cont propriu

(P) Vrei o călătorie ieftină, atunci caută oferte pe cont propriu

Te gândești să organizezi o călătorie ieftină, dar vrei să faci asta pe cont propriu, fără să apelezi la o agenție? Trebuie să știi că acest lucru este perfect posibil. Chiar foarte ușor. Dacă îți este sete de aventură și te-ai săturat de excursiile organizate în grup, să organizezi o călătorie ieftină pe cont propriu nu este atât de complicat. Iată care sunt etapele de care să ții cont:

Alege destinația preferată.

Dacă știi deja care este următoarea destinație pentru vacanță, foarte bine, poți trece la următoarea etapă.
În caz contrar, iată care sunt etapele de care să ții cont pentru a organiza o călătorie pe cont propriu și a căuta cele mai bune oferte:

• Începe prin a defini bugetul tău, înainte de a alege destinația preferată. Poți consulta astfel o listă cu destinațiile cele mai ieftine din lume sau un top al destinațiilor de vis pentru a evada departe de cotidian.

• Nu uita să verifici formalitățile. Pentru unele destinații, va trebui să faci aranjamentele cu mult timp înainte. Așadar, nu rezerva biletele fără a cunoaște formalitățile de intrare în țară. De asemenea, consultă sfaturile de călătorie.

• Întreabă întotdeauna despre vreme și despre orice evenimente sau festivaluri locale. Întotdeauna este o modalitate bună de a -ți face o idee despre cultură dacă ajungi într-un oraș sau într-o țară în timpul unui festival.

• În cele din urmă, nu uita să verifici valabilitatea pașaportului sau a cărții de identitate!

Rezervă biletele de avion.

Dacă știi unde pleci, foarte bine. Acum trebuie să cumperi bilete de avion. Cu eSky.ro poți rezerva bilete de avion la cele mai mici prețuri, dar nu numai. Aici te poți bucura de o mulțime de alte avantaje:

- selecția ofertelor pe categorii (locuri exotice, city break, etc.)
- acces instantaneu la toate informațiile despre călătoria rezervată.
- acces convenabil la detaliile asigurării și la unităţile medicale pe telefon (disponibil în Contul tău).
- protecție împotriva pierderii banilor dacă anulezi călătoria.
- acces la oferte speciale în fiecare zi.
- planificare confortabilă a călătoriei de acasă, după rezervarea călătoriei pe eSky.ro, dar disponibilă și în cazul în care călătoreşti în alt mod.
- toate accesele ȋntr-un singur loc.

Dar, în același timp, trebuie să ai grijă și să alegi aeroportul potrivit pentru aterizare. Marile capitale din lume au mai multe aeroporturi mai mult sau mai puțin departe de centrul orașului. Trebuie de asemenea să verifici escalele eventuale, deoarece ar fi păcat să pierzi opt ore de tranzit între două zboruri.

Definește itinerariul și fă un planning.

Este un moment extrem de important, mai ales dacă alegi să pleci pe cont propriu. Totul depinde însă și de personalitate. Unii preferă să improvizeze. Alții preferă să organizeze totul în cele mai mici detalii.
Dar, un bun itinerariu, sau cel puțin un fir conductor îți va permite să descoperi o mulțime de lucruri și să afli mai multe despre cultura țării pe care alegi să o descoperi. Dar nu trebuie să intri în panică deoarece itinerariul nu trebuie să fie respectat cu sfințenie.

Rezervă cazarea din timp.

Cel mai bine ar fi să rezervi și cazarea din timp pentru a nu pierde timpul în timpul vacanței, dar și pentru a te asigura de faptul că  nu vei dormi sub cerul liber. Poți face asta în funcție de buget și de preferințe.
La fel de important este să stabilești cum te vei deplasa când ajungi acolo. În unele orașe, taxiul este destul de scump. Cel mai bine ar fi să te informezi din timp cu privire la diferitele posibilități pe care le ai la îndemână în funcție de destinație.
Pentru un plus de libertate, poți apela la închirierea de mașini.

Rezervă-ți activitățile.

Pentru a evita cozile lungi și interminabile pentru a vizita celebrele monumente, cel mai bine ar fi să rezervi activitățile din timp!
Poți găsi pe internet cele mai bune lucruri de făcut și de văzut în diferitele orașe și țări pe care le vei vizita. De asemenea, dacă alegi din timp, vei evita capcanele turistice

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident cu patru victime în această seară, mașină răsturnată pe marginea drumului! (Foto)

astăzi, 20:40
1099

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă și un echipaj de prim ajutor SMURD, dar și două ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambul...

Valeriu Iftime, gata să deschidă poarta egiptenilor care vor să construiască la Botoșani o fabrică de medicamente!

astăzi, 19:45
207

Este vorba despre investiția unor oameni de afaceri la Răchiți, unde s-ar putea deschide o fabrică de medicamente de anvergură europeană.”Mă rog ca nu doar Moș Crăciun să fie preg...

Doliu în sănătate, s-a stins din viață un cunoscut medic din Botoșani!

astăzi, 18:40
2354

Gheorghe Avram a fost medic, director de instituție, parlamentar, a fost soț și tată, dar mai presus de toate a vrut ipoteșteanul cu rădăcini în Valea Oituzului să lase în urma sa ...