(P) Valiza - Alege cel mai potrivit model înainte de călătoria ta de vacanță

(P) Valiza - Alege cel mai potrivit model înainte de călătoria ta de vacanță

Un troler sau o valiză sunt accesorii de călătorie esențiale, utilizate pentru a transporta și păstra bunurile personale în timpul călătoriilor. Aceste obiecte practice sunt ideale pentru excursii, concedii sau călătorii de afaceri, oferindu-ți o modalitate comodă și eficientă de a-ți păstra lucrurile organizate și protejate pe parcursul călătoriei tale.

După ce criterii alegi cel mai potrivit model pentru necesitățile tale?

Dimensiunea valizei

Sunt valize mici, medii și mari. Fiecare transportator stabilește limite pentru greutatea bagajelor pe care le poți lua cu tine într-o călătorie cu avionul sau cu autobuzul.
Greutatea acceptabilă, dimensiunile, cantitatea de bagaj de mână și de cală - trebuie să verifici cu atenție aceste informații pe paginile companiilor aeriene sau ale transportatorilor de autobuz selectate. Uneori se întâmplă ca pentru un zbor pe distanță lungă, permisiunea de bagaj să fie, de exemplu, de 20–23 kg, iar pentru zborurile scurte, limitele să fie mult mai mici, de exemplu, aproximativ 7–15 kg.

Structura

Diferențele în designul unui troler sau al unei valize de călătorie se reduc de obicei la trei componente: numărul de roți, tipul de mâner folosit și calitatea încuietorilor.
Roțile sunt standard în designul valizei de călătorie, ceea ce face mult mai ușor transportul bagajelor. Dacă ne așteptăm ca bagajele noastre să fie grele, este mai bine să alegem o valiză cu 4 roți - va fi mai stabilă și mai durabilă, precum și mai manevrabilă, ceea ce este extrem de convenabil.
Este important ca roțile să se rotească la 360 de grade, este mai ușor să manevrezi valiza în orice direcție. Nu mai puțin importantă este calitatea acestora. Înlocuirea unui astfel de articol este dificilă, așa că este mai bine să investești într-o valiză cu roți de calitate.
Calitatea mânerelor este și ea importantă. Când faci cumpărături, asigură-te că mânerul carcasei se mișcă lin, fără a se smuci. Când este complet retras, mânerul ar trebui să se blocheze automat și să fie suficient de lung;

Material

Valizele de călătorie moderne pot fi realizate din diverse tipuri de materiale plastice dure. Pentru consumator, un sortiment mare vă permite să alegi cel mai bun produs în funcție de nevoile tale. Deseori, valizele sunt confecționate din ABS. Materialul este relativ durabil pentru a fi folosit în modele variind de la dimensiuni mici pentru bagaje de mână până la valize mari pentru călătoriile în familie. Deși materialele din care sunt fabricate valizele din plastic arată la fel la prima vedere, în practică diferă semnificativ în proprietăți și preț.
Popularitatea carcaselor ABS se datorează în mare măsură rezistenței la presiune relativ ridicată, combinată cu un preț destul de scăzut.

Tipul de încuietori

Unul dintre standardele actuale este încuietoarea TSA. încuietoarea tip TSA permite doar proprietarului și personalului vămii să deschidă bagajele, care sunt autorizate să deschidă fiecare valiză pentru a le inspecta conținutul.

Deschiderea unei valize cu încuietoare TSA se poate face doar prin introducerea unui cod secret și folosind o cheie specială disponibilă numai pentru vamă. Aceasta înseamnă că, în cazul unui eventual control, vameșul vă poate deschide cu ușurință bagajele și apoi îl poate închide fără a rupe încuietoarea. Așadar, valizele cu încuietori TSA au un avantaj față de modelele protejate de o simplă încuietoare.

Indiferent dacă te pregătești să pleci într-o aventură în străinătate sau doar pentru o scurtă escapadă la mare, un troler sau o valiză sunt accesorii esențiale ce îți vor ușura călătoria și îți vor permite să te concentrezi mai mult asupra experienței tale, în loc să te îngrijorezi de gestionarea bagajelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vițel de 300 de kilograme scos din beci cu ajutorul pompierilor botoșăneni!

astăzi, 16:03
121

Un vițel de aproximativ 300 de kilograme, căzut într-un beci adânc de doi metri, a fost salvat de pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi.Apelul la 112 a fost făcut chiar de c...

O femeie dintr-o comună din Botoșani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost mușcată de șarpe!

astăzi, 15:46
1341

Incidentul a avut loc în localitatea Racovăţ, aproape de orele amiezei. Femeia de 54 de ani se afla în curtea casei, iar la un moment dat a simţit două înţepături puternice la ...

Posturi scoase la concurs într-o instituție de cultură din Botoșani!

astăzi, 15:03
195

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani anunță scoaterea la concurs a unor posturi contractuale de execuție.Este vorba despre un post d...