(P) Mixerul vertical și robotul de bucătărie: la ce trebuie să fiți atenți când le achiziționați

(P) Mixerul vertical și robotul de bucătărie: la ce trebuie să fiți atenți când le achiziționați

Printre numeroasele ajutoare valoroase care nu ar trebui să lipsească niciodată din bucătărie, trebuie să amintim cu siguranță despre mixerul vertical, un aparat electrocasnic care vă oferă posibilitatea de a pregăti rapid și ușor tipuri diferite de mâncăruri.
Sunt atât de multe modele pe piață de mixer vertical încât luarea unei decizii nu este atât de ușoară. Sunt multe elemente de luat în considerare pentru a face cea mai potrivită achiziție pentru fiecare dintre voi.

Atunci când alegeți un mixer vertical, trebuie să evaluați punctele slabe și cele mai bune caracteristici ale modelelor de pe piață, luând în considerare diferitele componente și utilitatea fiecăruia. Mai mulți factori joacă cu siguranță un rol în alegerea unui mixer vertical:

• numărul de persoane care urmează să fie servite pentru a determina capacitatea paharului
• întreținerea aparatului
• puterea minimă necesară pentru prepararea alimentelor
• accesoriile utile pentru nevoile proprii
• aspectele ergonomice și designul
• mânerul nu trebuie să fie prea voluminos, deci ergonomic și cu o prindere antiderapantă
• bugetul.

În ceea ce privește materialele folosite, încercați să vă orientați spre oțel inoxidabil. Desigur, nici plasticul nu este rău, dar evitați alte metale care ruginesc ușor în timp. Plasticul însă, trebuie să fie robust și rezistent, astfel încât să poată face față loviturilor accidentale care mai apar în bucătărie. Lungimea cablului este, de asemenea, un aspect foarte important; trebuie spus că depinde mult de cum arată bucătăria, dar un cablu deosebit de scurt nu este niciodată bun.

Puterea este foarte importantă deși de multe ori veți găsi modele cu o putere mai mică, dar care funcționează mai bine. Acest lucru depinde de mai mulți factori, dar cu siguranță un număr mare de wați ajută motorul să nu se supraîncălzească. Doar pentru a vă oferi un punct de referință putem spune că 400 de wați este minimul pentru un mixer vertical care are multe funcții.

Robotul de bucătărie – la ce trebuie să fiți atenți înainte de-al achiziționa
Găsirea unui robot bucătărie bun nu este deloc ușoară. Pentru a vă ajuta, iată o listă de întrebări pe care să vi le puneți înainte de a cumpăra un robot pentru bucătărie:

• Ce fel de mâncăruri voi face? Asta pentru a afla care sunt principalele funcții ale robotului de bucătărie.
• Cât de des îl voi folosi? Vă ajută să înțelegeți pe ce gamă de produse să vă concentrați.
• Care este bugetul meu? Pentru a determina modelele de roboți care corespund bugetului dumneavoastră.
• Pentru câte persoane? Vă permite să definiți dimensiunea bolului.
• Pentru ce tip? Cu motor cu acționare directă sau cu motor cu curea? Vă permite să aflați principala diferență dintre roboții de bucătărie
• Ce culoare și stil? Ce robot de bucătărie alegeți în funcție de dorințele dumneavoastră.

În continuare, vom povesti despre cele două tipuri de procesatoare ale unui robot bucătărie. Unul cu un bol care poate fi ridicat și unul cu un cap care se poate înclina. În timp ce primul este folosit în principal de profesioniști, cel de-al doilea merită totuși atenția dumneavoastră.

- Robot de bucătărie cu bol care poate fi ridicat: deși îngreunează puțin fixarea accesoriilor, oferă o stabilitate excelentă datorită capului său fix. Bolul se ridică și se coboară cu ajutorul unei pârghii manuale aflate pe partea laterală a robotului. Este ideal pentru o utilizare frecventă.

- Robot de bucătărie cu cap înclinat: în acest caz, brațul este cel care se înclină spre înapoi. Există o opțiune de "blocare" pentru a vă asigura că nu cade înapoi. Mai practic pentru introducerea și extragerea accesoriilor, modelele cu motorul montat pe braț necesită o anumită forță.

Alegerea corectă a dimensiunii bolului robotului de bucătărie este esențială. Dacă este prea mare, nu vă va permite (pentru unele modele) să frământați sau să bateți puține ingrediente. De fapt, telul eliptic, batoanele plate și cârligul mixerului nu trebuie să atingă fundul bolului. În schimb, dacă este prea mic, nu veți avea suficient aluat pentru a mulțumi pe toată lumea! De aceea, trebuie să stabiliți de la început pentru ce veți folosi acest robot de bucătărie și să luați decizia corectă.  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
782

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
186

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
472

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...