(P) 5 lacuri de pescuit din România, pentru cei dornici de o evadare în natură

(P) 5 lacuri de pescuit din România, pentru cei dornici de o evadare în natură

În condițiile în care stresul cotidian afectează cea mai mare parte dintre românii din mediul urban, evadarea în natură, chiar și de scurtă durată, este mereu o idee bună. Un week-end departe de agitația orașului poate avea efecte foarte bune asupra stării fizice și psihice. Relaxarea activă poate include, în funcție de sezon, plajă sau excursie montană, drumeție sau sporturi de iarnă.

O variantă la îndemână o reprezintă de asemenea o experiență la pescuit, chiar și într-o singură zi liberă. O astfel de scurtă vacanță este posibilă în multe zone din țară unde s-au amenajat lacuri de pescuit cu dotări moderne, dar cu respect față de natură. Pasionații de pescuit sportiv pot închiria o căsuță tip cabană pentru cazare chiar în locația respectivă.
Mai jos sunt 5 lacuri de pescuit din România, de luat în considerare pentru o evadare în natură (fără a reprezenta un top al locațiilor de profil):

Lacul Sânmărghita

Aflat aproape de Cluj-Napoca, dar și de Bistrița și chiar Tg. Mureș, Lacul Sânmărghita a fost amenajat relativ recent. Oferă în prezent cazare în 8 căsuțe, cu tot confortul, inclusiv apă caldă și încălzire în sezonul rece. Se poate merge aici doar pe bază de rezervare, pescuitul sportiv fiind inclus în prețul plătit pentru închirierea unei căsuțe cu ponton.

Oaspeții Lacului Sânmărghita au la dispoziție locuri de parcare și un automat de momeli și nadă. De asemenea, pot folosi internet WiFi gratuit, iar spațiul este supravegheat video pentru un plus de siguranță. Iluminatul nocturn permite pescuit chiar și pe timp de noapte, iar în dreptul fiecărei căsuțe există câte un loc amenajat pentru grătar. Un alt aspect demn de menționat este că, începând cu anul 2023, se acceptă și plata cu card de vacanță.

Complexul Valcroft

Complex de pescuit sportiv destinat celor care iubesc activitățile în aer liber, complexul turistic Valcroft este situat pe raza municipiului Timișoara, zona Ronaț – Mehala. Se poate ajunge rapid aici, chiar din centrul orașului.
Într-un spațiu natural, sunt puse la dispoziția vizitatorilor 60 de pontoane pentru pescuit sportiv, bar, restaurant, terasă cu o capacitate de 200 persoane, magazin de nadă, momeli și articole de pescuit. Sunt disponibile și spații de cazare pentru cei dornici să petreacă mai mult timp în mijlocul naturii.

Dyno Lake

Aceste bălți ideale pentru pescuit la crap reprezintă o amenajare piscicolă situată în județul Călărași, comuna Frumușani, sat Pasărea, la doar 25 de km de municipiul București. Există de asemenea posibilitate de cazare. Sunt considerate bălți cu densitate de crap excelentă, atât pentru pescarii care vin în căutare de trofee, cât și pentru cei dornici de o experiență de relaxare activă.

Balta Moara Vlăsiei 2

Baltă pe care se organizează frecvent concursuri de pescuit la crap, Moara Vlăsiei 2 dispune de 17 pontoane, iluminat nocturn, toalete ecologice, camere de supraveghere și parcare auto. Suprafața totală de 28 ha a acumulării este împărțită în balta de crap (17 ha) și zona așa-numită sălbatică (11 ha). Acumularea Moara Vlăsiei 2 se află pe valea Cociovaliștei, din care se și alimentează, fapt benefic pentru populația piscicolă, după cum subliniază reprezentanții locației.

Lacul Hănești

Cu peste 150 de iazuri și două râuri bogate în pește, zona județului Botoșani este foarte apreciată de pescari.
O locație excelentă este iazul din Hănești, unde pescarii profesioniști și nu numai pot prinde crap, șalău, novac, caras, somn, fitofag și plătică. Localnicii consideră că cele mai bune locuri de pescuit spre coada lacului.

Pescuitul - hobby cu prezență puternică în mediul online

Pe internet, pescuitul este unul dintre cele mai active hobby-uri, existând website-uri de specialitate, forumuri, recenzii și recomandări, adevărate comunități online pentru cei ce împărtășesc acest hobby.
Pescarii amatori postează în mod frecvent fotografii cu capturile de top pe paginile lor de pe rețelele sociale, dar și filmulețe cu povestiri și sfaturi de pescuit. Canele precum Tik Tok, Facebook, YouTube și Instagram sunt astfel gazde pentru cei care se relaxează și se distrează la pescuit.

Tematica este prezentă, de altfel, și în jocuri video. Fishing: North Atlantic este un joc de simulare și strategie foarte apreciat, lansat în anul 2020 inclusiv pentru consolele PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch și Xbox One. De mare succes se bucură și jocuri de păcănele precum Reel Big Fish de la Blue Guru Games, Fishin` Reels și Big Bass Bonanza de la Pragmatic Play sau Big Catch Bass Fishing de la Blueprint (18+, Joacă Responsabil).

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
10

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
261

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
231

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...