Ești protejat în mașină în cazul unui cutremur? Iată cinci sfaturi de care să ții cont!

Ești protejat în mașină în cazul unui cutremur? Iată cinci sfaturi de care să ții cont!

În ultimele două zile, două cutremure de peste 4 grade pe scara Richter s-au produs în zona Vrancea. Ce se întâmplă însă dacă ești surprins de un seism în interiorul unui automobil?

1. Dacă ești surprins în interiorul unui automobil în caz de cutremur, cel mai important este să reduci viteza treptat. Frânarea bruscă poate surprinde alți participanți la traifc.

2. Parchează numai atunci când în apropierea parcării nu se află nicio clădire înaltă sau un obiect ce riscă să se prăbușească din cauza mișcării seismice.

3. Odată ce ai parcat, decuplează centurile de siguranță și lasă radioul să funcționeze. Nu pleca de pe loc până când autoritățile nu confirmă că acest lucru se poate face în deplină siguranță.

4. După ce ai plecat din nou la drum evită podurile și rampele, mai ales dacă seismul a fost puternic. Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla.

5. Nu șofa în apropierea liniilor de înaltă tensiune căzute. Dacă observi că există cabluri pe jos, contactează de urgență autoritățile locale. (auto-bild.ro)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...