Escrocheria cu sticla. Nu coborî din mașină dacă ți se întâmplă!

O nouă escrocherie, de această dată de import, a ajuns în România. Este vorba de folosirea unei sticle de plastic la roată.

Escrocheria cu sticla. Nu coborî din mașină dacă ți se întâmplă!

Hoții folosesc o variantă adaptată a unei metode care a făcut ravagii în România. Ei îți înfig o sticla de plastic între roată și aripă și așteaptă apoi ca victima să încerce să plece, scrie stiridiaspora.ro. În momentul în care șoferul pleacă de pe loc, aude zgomotul făcut de sticlă și coboară speriat din mașină să vadă ce s-a întâmplat. Hoții stau de obicei pe partea de opusă și așteaptă să profite de acest moment.

Imediat ce șoferul a părăsit autoturismul, unul sau doi hoți situați pe partea opusă deschid ușor portiera și fură tot ce se poate găsi în mașină: genți, telefoane laptop sau chiar portofelul dacă acesta a fost lăsat în mașină la urcarea în mașină. 

Aceasta este varianta mai des folosită în străinătate, în general în parcările mall-urilor subterane. În România, varianta mult mai celebră este cea a înțepării roților, făcută recent celebră de românul care a descoperit ce i se întâmplă și a scris toată întâmplarea pe contul de facebook.

Cel mai bine în astfel de situații este să nu coborâți din mașină. Zgomotul unei sticle de plastic nu este semn că s-ar fi întâmplat ceva rău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
19

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
509

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...