E bine să știi: În cât timp se duce alcoolul din sânge dacă vrei să te urci iar la volan!

După o noapte de pomină și un somn lung, mulți dintre conducătorii auto aleg să se urce la volan fără să țină seamă că ar mai putea avea alcool în sânge. Însă în cât timp se elimină alcoolul din organism?

E bine să știi: În cât timp se duce alcoolul din sânge dacă vrei să te urci iar la volan!

Tot mai mulți cercetători au încercat să răspundă la această întrebare. Totuși, durata eliminării alcoolului din organism depinde de foarte mulți factori printre care greutatea celui care bea, tipul de băutură consumat, durata timpului în care este consumată băutura și cât de mult se odihnește șoferul după ce s-a delectat cu o anumită cantitate de alcool, ne spune playtech.ro.

Medicii susțin că, în ceea ce privește persoanele care consumă alcool pe stomacul gol, valoarea maximă a alcoolemiei se atinge în 20-30 de minute. Acest lucru se întâmplă deoarece metabolismul este mai rapid şi alcoolul ajunge mai repede în sânge.

Dacă cel care a consumat băuturi alcoolice are o greutate de 70 de kilograme, iată în cât timp va elimina alcoolul din corp:

-o bere de 500 ml se va elimina în aproximativ 2 ore;
-un litru de vin se elimină între 7 ore şi 9 ore;
-100 ml de lichior se elimină în aproximativ 3 ore şi 10 minute;
-100 ml palincă se elimină în aproximativ 4 ore şi 10 minute;
-100 ml vodcă se elimină în aproximativ 3 ore;


Timpul eliminării băuturilor poate să difere în funcție de gradul de alcool pe care îl conține fiecare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...