Delicios de post: Ciuperci umplute cu spanac!

O rețetă rapidă și perfectă pentru perioada postului. Iată cum prepari ciupercile umplute cu spanac.

Ingrediente:

15-20 ciuperci champignon (mici sau medii)
400 g spanac
1 praz
Ulei de măsline
7 căței de usturoi, mărunțiți
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

După ce ai curățat bine ciupercile, așază pălăriile cu lamelele în sus în tava pe care o vei băga la cuptor. Picură un pic de ulei de măsline peste ele. încălzește cuptorul la 150 de grade.

Fierbe spanacul 10-15 minute sau până se înmoaie, apoi lasă-l la scurs. După ce s-a scurs bine, mărunțește-l și amestecă în el usturoiul, prazul tocat și codițele ciupercilor tocate. Asezonează după gust. Amestecă bine până se formează o compoziție bine închegată apoi, cu o lingură, umple fiecare pălărie de ciupercă. Dă la cuptor pentru 20-30 de minute.

Servește-le calde.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuință și anexă dintr-o gospodărie din Botoșani, protejate de furia flăcărilor! (Foto)

Wednesday, 2 July 2025

Un incendiu de vegetație uscată a pus în pericol o gospodărie din localitatea Boscoteni, comuna Frumușica. Casa și o anexă au fost la un pas de a fi cuprinse de flăcări. Pompierii de la ...

Slujbă la vreme de secetă într-o parohie din Botoșani. „Vă invităm să ne rugăm împreună pentru dar de ploaie curată”

Wednesday, 2 July 2025

În contextul actual al lipsei de precipitații și a secetei, vineri, 4 iulie, la ora 09:00, preoții din satul Broscăuți vor oficia o slujbă la vreme de secetă la fântâna din zo...

Lecție de la jandarmi pentru sute de copii români din Ucraina și Republica Moldova, veniți la Agafton! (Foto)

Wednesday, 2 July 2025

În această după-amiază,  jandarmii botoșăneni s-au întâlnit cu participanții la prima serie a celei de-a XVI-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor, stud...