De ce merită să vizitezi Roma toamna?

De ce merită să vizitezi Roma toamna?

Roma este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, iar peste 9 milioane de turiști ajung aici în fiecare an. Care este însă cea mai bună perioadă să vizitezi Roma? Toamna poate fi un răspuns, iar argumentele le găsești în următoarele rânduri.

Iată de ce merită să vizitezi Roma toamna:

1. Temperaturile nu sunt chiar atât de mari

Dintre toate perioadele, vara este probabil momentul cel mai puțin inspirat să vizitezi Roma întrucât temperaturile sunt foarte mari și trec și de 35 de grade Celsius în unele zile. În schimb, toamna și primăvara sunt cele mai bune perioade să mergi în vacanță în Roma dacă vrei să te bucuri de temperaturi mai suportabile. Spre exemplu, în luna septembrie media temperaturii este între 25 și 29 de grade Celsius ziua. În octombrie media este între 20 și 25 de grade, iar în noiembrie temperaturile mai scad puțin și ajung între 14 și 19 grade Celsius.

2. Te poți bucura de obiective turistice fără să fie atât de aglomerat

Cei mai mulți oameni vizitează Roma vara, în special în lunile iulie și august. Totuși, din septembrie lucrurile devin mult mai liniștite și cozile de sute de metri la obiectivele turistice încep să dispară. Astfel, dacă alegi să mergi toamna în Roma poți să te bucuri mai mult de numeroasele obiective turistice. Cu siguranță cel mai cunoscut obiectiv din Roma este Colosseumul, un adevărat monument în aer liber de are o arhitectură spectaculoasă și o istorie impresionantă. A fost construit în anul 72 și în istoria recentă a putut fi văzut în filme precum Jumper (2008), The Fall (2006) și Spectre (2015). Mai mult, recent a devenit și un simbol la păcănele online. Colosseumul poate fi admirat nu doar pe suveniruri și în filme, ci și în jocul Around the World, ce poate fi accesat în secțiunea cazino online NetBet. Acest joc mai conține simboluri precum Marele Zid Chinezesc și Taj Mahal.

3. Prețurile sunt mai mici

Vara este sezonul turistic și hotelierii, restaurantele și companiile aeriene cresc considerabil prețurile. Toamna poți zbura cu 40 de euro dus-întors din România către Roma, dar vara s-ar putea să fii nevoit să plătești cel puțin 100 de euro sau poate chiar mai mult, în funcție de data la care rezervi biletele. În plus, și prețul cazărilor începe să scadă din luna septembrie. Dacă vara găsești cu greu o cazare decentă sub 100 de euro pe noapte, toamna prețul cazărilor scade și cu până la 30%. Așadar, poți călători și cu un buget mai redus toamna. Iar același lucru este valabil și când vine vorba de restaurante. Multe dintre ele măresc prețul în plin sezon turistic pentru a profita de afluența mare de oameni, dar toamna prețurile scad în unele locuri.

4. Se spune că Roma este și mai frumoasă toamna

Când toamna își intră în drepturi, frumusețea naturii devine și mai impresionantă, pe măsură ce frunzele copacilor devin maro. Iar Roma este un oraș cu mulți copaci, care are un farmec și mai impresionant toamna. Așadar, te vei putea bucura de un oraș încărcat de istorie care va avea un plus din acest punct de vedere. Iar apusurile în Roma toamna sunt și ele spectaculoase, astfel că te poți încărca și cu o energie pozitivă generată de aceste imagini mirifice.Poate că toamna este o perioadă bună să vizitezi Roma, dar și dacă alegi să mergi în alte anotimpuri te poți bucura de un oraș încărcat de o istorie de mii de ani, în care vei putea să mănânci bine și să descoperi locuri ce merită cu siguranță vizitate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev arestat pentru că își agresa, șantaja și hărțuia colegii de liceu

astăzi, 09:25
174

Un elev de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" din Şendriceni a fost arestat preventiv după ce i-a agresat şi şantajat pe mai mulţi colegi, a anunţat, sâmbătă, purtăto...

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Agata şi Teodula

astăzi, 09:16
55

Sfânta Muceniţă Agata (†251) era dintr-o cetate a Siciliei ce se chema Panorm (astăzi, Palermo). Ea era o fecioară foarte frumoasă, făcea parte dintr-un neam ales, avea multe averi ...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (235)

astăzi, 08:08
64

O rubrică de prof. GEORGICĂ MANOLE, scriitor, epigramist.Speciile arondate umorului, printre care şi epigrama, se raliază principalelor instrumente ale raportării noastre la viaţă. Cititoru...