2009 - Tendinte in moda si design interior: CURAJ SI INOVATIE

2009 - Tendinte in moda si design interior: CURAJ SI INOVATIE

Anul 2009 pare sa fie anul celor curajosi, care vor adopta, atat in interior, cat si in exterior, tendintele clasice, dar si pe cele ultramoderne, un hybrid rezultat din imbinarea elementelor hi-tech cu cele baroce.

Pe scurt, anul 2009 vine cu o schimbare dramatica a formelor si a cromaticii. Specialistii spun ca aceasta tendinta a inceput sa fie prezenta inca din 2007, prin folosirea candelabrelor din sticla neagra. Liniile drepte sunt inlocuite de linii curbe si de ornamente, culorile uni pierd teren in fata tapetului cu modele mari si ample.

Culorile pastelate dispar si incep sa se foloseasca nuantele de gri si negrul, dar si bordeaux, albastru aprins, auriu si argintiu, mov si verde inchis. Aceasta modalitate de decorare se preteaza camerelor mari si inalte, cu ferestre generoase care sa ofere foarte multa lumina naturala si grandoare pieselor de mobilier.

Mobilierul are de acum picioare subtiri, curbate sau chiar sculptate. Identificam si un nou corp de mobilier nici fotoliu, nici taburet, dar nici canapea, ci o imbinare din toate acestea - chaisse-longue-ul, sau bancuta turceasca obiectul nelipsit intr-un astfel de decor.

Culorile sunt inchise si dramatice, mobilierul este mare si solid, suprafetele sunt metalice si ies din tipare, iar accesoriile colaboreaza pentru a crea un interior sofisticat, elegant si contemporan.

MODA 2009

REVIN PANTALONII FOARTE LARGI JOS!

Pantalonii largi si eleganti sunt pe val sezonul acesta. Se pare ca toti creatorii de moda si-au indreptat atentia spre ei. Astfel, ei vin cu noi idei, si anume: acestia trebuie sa fie mulati pe coapse, astfel incat sa sublinieze formele si extrem de largi de la solduri in jos.

A nu se confunda cu pantalonii evazati de la genunghi in jos, cu care va imbracati in perioada liceului. Cei mai in treng sunt pantalonii largi evazati si cu talie inalta.

Pentru cele care, pur si simplu, nu se pot obsnui cu "ingraditoarea" talie inalta, creatorii de moda au imaginat un model cu talie joasa, dar cu acelasi croi vaporos in partea de jos.

COSTUMUL, MEREU ELEGANT SI LA MODA!

Costumele uni subtiaza foarte mult silueta, fiind potrivite mai ales pentru persoanele ceva mai plinute. Mai mult decat atat, daca alegeti culori inchise, in special negru, atunci efectul va fi dublu.

Un lucru foarte important este ca taiorul sa fie un pic mai lungut, nu pana in talie, altfel va va scoate soldurile in evidenta.

Pentru a completa tinuta si a parea cu adevarat mai supla, atunci purtati pantofi cu toc. La moda acum sunt cei cu tocul gros si cu botul usor rotunjit.

7 TENDINTE 2009

1.Materialele metalice si stralucitoare vor continua sa impacteze si in urmatorul sezon.

2. Franjurile sunt foarte feminine si se potrivesc de minune noului sezon.

3. Trendul fetei rele este inca hot in primavara anului 2009, dar cu o tenta rock.

4. Culorile nude si neutre sunt in trend. Fii cat mai naturala.

5. Imprimeurile florale se regasesc si ele in primavara. In 2009 se rezuma la aceste imprimeuri.

6. Rosu si portocaliu sunt culorile castigatoare pentru sezonul primavara- vara 2009

 7. Bijuteriile decorative. Anul viitorul acestea capata un aer mai antic.

REVINE DANTELA!

In acest sezon ai unda verde la dantela. Delicata si cu un aer sofisticat, dantela este ideala pentru a innobila tinutele de seara. O poti purta la toate petrecerile din luna decembrie. Un top din dantela este ideal pentru serile de Craciun sau poate fi chiar una dintre piesele vestimentare ale tinutei tale pentru noaptea dintre ani.

Poarta-l impreuna cu un sacou si o fusta neagra, simpla. Nimic nu poate fi mai placut decat aparitia diafana a unei doamne intr-o rochie dantelata. Daca iubesti dantela, aceste rochii sunt ideale pentru tine. In cazul in care alegi sa porti o rochie neagra, bijuteriile trebuie musai sa fie colorate. Daca locatia in care mergi nu este prea pretentioasa, poarta un top din jerse decorat cu dantela. Il poti combina foarte usor cu jeansi.

Un bolero din dantela da unei tinute de seara un aer deosebit de rafinat. Combina-l cu o rochie din satin si succesul va fi garantat. In ceea ce priveste lenjeria intima, dantela e mereu la loc de cinste. Combinata cu satin, ea iti confera un aer deosebit de feminin si senzual. Din punct de vedere cromatic, iarna asta mergi pe mov si gri.

…DAR NICI SARAFANUL NU E MAI PREJOS!

Sarafanul merge purtat la orice fel de ocazie. Este una dintre cele mai comode si accesibile piese pe care trebuie sa o ai neaparat in garderoba ta.

Pentru o zi in care ai de alergat alege un sarafan la care poti purta incaltaminte lejera, de preferat fara toc. Ca material, bumbacul este ideal.

Pentru o petrecere alege un material deosebit, cum este satenul, la care poti purta accesoriiin acelasi ton.

La serviciu alege un model clasic, cambrat in talie, la care poti adauga un sacou sau o jacheta.

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
16

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
343

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
132

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...