Violator trimis la reeducare după ce şi-a nenorocit surioara

Trei ani de zile o copilă din judeţ va putea pune capul pe pernă liniştită, cu gândul că este în siguranţă. Trei ani de zile o familie terorizată de propria-i progenitură va încerca să reconstruiască ceea ce un puşti a stricat. Trei ani de zile, cât acesta se va afla departe de casă.

Violator trimis la reeducare după ce şi-a nenorocit surioara

Trei ani de internare într-o instituţie de reeducare- aceasta este pedeapsa stabilită de judecători de la Judecătoria Botoşani pentru un tânăr din Flămânzi, judecat după ce şi-a violat propria-i soră.

Sentinţa a fost atacată cu apel atât de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani cât şi de avocatul tânărului, instanţa superioară urmând să decidă care este pedeapsa potrivită infracţiunii comise.

Iulian B. a fost arestat preventiv de îndată ce anchetatorii au aflat despre fapta comisă. S-a întâmplat în ianuarie, anul acesta, atunci când mătuşa tânărului a sunat la postul de poliţie din oraş, reclamând că nepotul său şi-a violat surioara, dar de frica lui, părinţii s-au temut să depună plângere.

Fapta ar fi avut loc anul trecut, în iunie, atunci când fetiţa strângea lucernă de pe un câmp din apropierea casei. Fratele ei a surprins-o şi a violat-o, ameninţând-o cu moartea. Terorizată de ameninţări, fetiţa s-a dus acasă şi i-a mărturisit mamei ce s-a întâmplat abia când aceasta a remarcat schimbări în comportamentul copilei.

În aceeaşi zi, părinţii i-au reproşat fiului nenorocirea pe care a produs-o în familie, însă acesta i-a ameninţat că îi omoară pe amândoi şi dă foc la casă dacă anunţă poliţiştii. De altfel, şi în faţa poliţiştilor părinţii au avut aceeaşi atitudine de frică faţă de propriul lor fiu, în condiţiile în care tatăl fusese bătut crunt de fecior, iar mamei îi pusese cuţitul la gât.

Fata a fost examinată medico-legal şi psihologic de către specialiştii care au confirmat deflorarea dar şi trauma profundă cauzată de ceea ce a trăit. De altfel, copila a povestit că, de când s-a întâmplat nenorocirea care a marcat-o, a evitat să mai rămână vreo secundă doar în compania propriului frate şi că singura ei dorinţă este să fie dus departe de familie.

Acum va avea parte de linişte. Măcar trei ani de zile, când va dura internarea într-o instituţie specializată în recuperarea minorilor delicvenţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
97

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
337

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
266

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...