Vieți distruse, vinovați nepedepsiți: Indivizi judecați pentru trafic de minori și proxenetism au scăpat definitiv de răspundere

Indivizii au scăpat de răspundere în dosarul în care au fost vizate fapte de trafic de persoane şi proxenetism, cu fete duse să se prostitueze în Italia. Multe dintre minore erau racolate din Botoșani.

Vieți distruse, vinovați nepedepsiți: Indivizi judecați pentru trafic de minori și proxenetism au scăpat definitiv de răspundere

Vieți distruse, vinovați nepedepsiți: Indivizi judecați pentru trafic de minori și proxenetism au scăpat definitiv de răspundere

Curtea de Apel Suceava a respins definitiv vineri, 4 august, apelul declarat de procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, în cazul unui dosar în care s-a constatat prescrierea faptelor, în baza prevederilor Curții Constituționale.

Prin urmare, faptele au rămas definitiv prescrise. Așadar, nu s-a mai pus problema de judecare a vinovăției, pentru că faptele sunt prea vechi în noile accepțiuni ale Curții Constituționale. 

Astfel, indivizii au scăpat de răspundere în dosarul în care au fost vizate fapte de trafic de persoane şi proxenetism, cu fete duse să se prostitueze în Italia. Multe dintre minore erau racolate din Botoșani.

În vara anului 2018, în cadrul operaţiunii „Ziua Z” a DIICOT în toată România, procurorii au organizat o amplă acţiune care i-a vizat pe cei 16 indivizi din Suceava şi Botoşani, care ar fi făcut parte din două grupări infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism, care ar fi acţionat în perioada 2010-2014.

Opt inculpaţi au fost trimişi în judecată în 2019 în acest dosar, procesul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava. Ei erau acuzați de mai multe infracţiuni, inclusiv cea de constituire a unui grup infracţional organizat, potrivit Monitorul de Suceava.


Fete sărace şi dezorientate, duse la prostituţie în Italia

Din ancheta procurorilor DIICOT rezultă că membrii grupării s-ar fi ocupat de recrutarea, adăpostirea, transportarea, transferarea sau preluarea de tinere minore sau majore în vederea exploatării acestora prin determinare sau obligare la practicarea prostituţiei. Victimele erau și din județul Botoșani.

Potrivit surselor din anchetă, ”în perioada anilor 2010-2014, un număr de 16 suspecți de pe raza municipiilor Suceava și Botoșani s-au ocupat în mod curent de recrutarea, adăpostirea, transportarea, transferarea sau preluarea de tinere minore sau majore în vederea exploatării acestora prin determinare sau obligare la practicarea prostituției”.

Cele mai multe fete ajungeau să se prostitueze în Italia. Fetele, mare parte minore, erau racolate din familii foarte sărace şi dezorganizate şi, sub promisiunea câştigării unor sume mari de bani, erau duse la prostituţie stradală în Italia. Prostituatele erau sub strictă supraveghere şi, dacă nu se supuneau, erau lovite cu pumnii şi picioarele şi ameninţate cu moartea, arată procurorii DIICOT.

În conflictul dintre proxeneţii suceveni s-ar fi ajuns şi la incendierea unei prostituate, care a suferit arsuri pe jumătate de corp. Acest episod deosebit de violent a fost anchetat de autorităţile italiene.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
7

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
24

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
252

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...