Răsturnare de situație în cazul șoferiței acuzată că a ucis mai mulți muncitori, printre care și un botoșănean

Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022, când femeia a ucis patru muncitori după ce s-a urcat beată la volan.

Răsturnare de situație în cazul șoferiței acuzată că a ucis mai mulți muncitori, printre care și un botoșănean

 Adina Iuliana Ghervase  Foto: dezvăluirea.ro

Judecătorul de caz a cerut să se abțină, iar solicitarea a fost admisă în dosarul ce o privește pe Adina Iuliana Ghervase, femeia este acuzată că a ucis cu mașina mai mulți muncitori de la Citadin, Iași. Printre victime se afla și un botoșănean de 54 de ani.

„Instanța admite declaraţia de abţinere formulată de domnul judecător Cristurean Ciprian Gabriel în dosarul penal al Tribunalului Iaşi. Actele îndeplinite şi măsurile dispuse în cauză se menţin. Dispune înaintarea dosarului la registratură spre repartizare aleatorie. Fără cale de atac”, au aratat magistratii ieseni, potrivit Dezvăluirea.ro. Acum, procesul a fost amânat pentru data de 13 septembrie 2023.

Șoferiţa acuzată că a ucis 4 muncitori spera ca judecătorii ieşeni să dispună strămutarea dosarului ei. Adina Iuliana Ghervase depusese chiar la Curtea de Apel Iaşi o solicitare de strămutare a dosarului penal la Vaslui.

Tragedia a avut loc în Iași, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022, când femeia a ucis patru muncitori după ce s-a urcat beată la volan și a circulat cu 148 km/h în oraș.

Cei patru oameni omorâţi au fost inginerul Duca Nicolae Ciprian (48 de ani), muncitorii Ioan Cojocaru (54 de ani, din Botoșani), Bounegru Constantin (45 de ani) şi Şutacu Gheorghe (48 de ani).

Anchetatorii ieșeni au schimbat încadrarea juridică în cazul femeii suspectate că a dat cu mașina peste 4 muncitori ai societății Citadin. Astfel, în loc de ucidere din culpă, Adina Iuliana Ghervase este judecată pentru omor calificat.

Femeia a contestat în trecut arestarea sa, susținând că ar fi nevinovată. Echipa de muncitori de la Citadin era formată din 8 persoane. Dintre acestea, 4 au murit, iar 3 au ajuns la spital, doar una scăpând teafără după impactul devastator. La audieri, Adina Iuliana Ghervase a susținut că, de fapt, nu s-ar fi aflat ea la volanul mașinii care a dat peste muncitorii de la Citadin.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
266

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
328

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
747

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...