Victimă a unei tâlhării, fiul unui fost director al unei societăţi din Botoşani cere ca atacatorii săi să fie băgaţi după gratii!

La cinci ani de la un atac ce l-a lăsat cu pagube materiale dar şi cu vătămări, fiul unui fost director al unei societăţi botoşănene cere anularea pedepselor cu suspendare dispuse de instanţă în cazul atacatorilor săi.

Victimă a unei tâlhării, fiul unui fost director al unei societăţi din Botoşani cere ca atacatorii săi să fie băgaţi după gratii!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

În urmă cu mai bine de cinci ani, în februarie 2012, fiul unui fost director al unei societăţi aflată în subordinea Consiliului Judeţean, Dan G., a fost atacat de trei tineri în timp ce se îndrepta spre casă, în zona Parcului Mihai Eminescu.

Atacatorii l-au lovit crunt cu pumnii şi picioarele şi i-au furat un smartphone şi suma de 200 de lei. Bunurile sustrase au fost împărțite între cei trei, însă victima tâlhăriei a suferit leziuni traumatice care au necesitat îngrijiri medicale.

La scurt timp de la tâlhărie, cei trei făptaşi au fost identificaţi după ce smartphone-ul furat fusese dat în urmărire: doi minori şi un major, din Gorbăneşti şi din Bătrâneşti, aflaţi întâmplător prin Botoşani, care au şi fost reţinut.

Au fost trimişi în judecată, iar instanţa Judecătoriei Botoşani i-a condamnat la pedepse cu suspendare, între un an şi şase luni şi trei ani. În schimb, tâlharii şi părinţii lor au fost obligaţi la plata de despăgubiri: 2.138 lei daune materiale, în condiţiile în care telefonul nu mai putea fi folosit, și suma de 5.000 lei daune morale.

Asta în condiţiile în care partea vătămată considerase că valoarea daunelor care i se cuvin este mult mai mare. Concret, Dan G. solicitase daune morale de 45.000 de lei pentru că din cauza tâlhăriei şi loviturilor suferite, cele mai multe la nivelul capului, rămăsese cu stare de rău, dureri de cap, precum şi cu traume psihice care l-au obligat la izolare.

Instanţa a considerat însă că suma solicitată nu se justifică, aceeaşi decizie fiind luată şi de către Curtea de Apel Suceava, unde victima a declarat apel.

La mai bine de cinci ani de la acel moment, Dan G. a deschis din nou o acţiune în instanţă, solicitând anularea pedepselor cu suspendare dispuse în cazul celor trei atacatori, motivul fiind, cel mai probabil, faptul că aceştia nu i-au achitat sumele dispuse de instanţă.

Acţiunea a fost deschisă la Judecătoria Botoşani, acolo unde de altfel s-a judecat şi procesul de tâlhărie, instanţa stabilind un prim termen pentru începutul lunii octombrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
42

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
316

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
648

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...