Urmărit național capturat după o cursă cu focuri de armă și încarcerat în Botoșani pentru delapidare

Urmărit național capturat după o cursă cu focuri de armă și încarcerat în Botoșani pentru delapidare

Un bărbat de 25 ani, din municipiul Suceava, urmărit național, a fost reținut de oamenii legii prin utilizarea armamentului din dotare și escortat spre Penitenciarul din Botoșani, fiind condamnat pentru delapidare, arată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, în noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2018, în calitate de agent de vânzări, acesta și-a însușit o sumă de bani din gestiunea pe care o administra, pe care nu a depus-o în contul angajatorului și a folosit-o în interes propriu.

Luni, 18 mai a.c., Judecătoria din Suceava l-a condamnat la o pedeapsă de un an și patru luni de detenție, inculpatul fiind identificat după două zile de căutări. Întrucât a refuzat să colaboreze cu organele judiciare și a fugit, s-au tras focuri de armă pentru reținerea sa.

„Bărbatul de 25 de ani, care figura urmărit la nivel național, a fost identificat în curtea locuinței de domiciliu de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava – Biroul Urmăriți, ocazie cu care, la vederea polițiștilor, s-a opus solicitărilor legale, fugind printre locuințele din vecinătatea locuinței sale. Având în vedere aceste aspecte, polițiștii SIC au pornit în urmărirea persoanei condamnate și după efectuarea somațiilor legale, unul dintre agenții SIC a executat două focuri de armă în plan vertical. După o cursă de circa 500 de metri, persoana condamnată și urmărită a fost prinsă și încătușată”, a declarat comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

 

Spune-ne opinia ta