Un escroc ce se dădea drept avocat va sta patru ani în Penitenciarul Botoșani!

Bărbatul trebuie să le plătească victimelor daune materiale în valoare totală de peste 25.000 de lei.

Un escroc ce se dădea drept avocat va sta patru ani în Penitenciarul Botoșani!

   Foto: News Moldova

La data de 19 ianuarie 2024, la ora 15.00, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale l-au identificat pe Traian Ioan H., de 66 de ani, din comuna Sucevița, față de care Judecătoria Suceava a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la pedeapsa de patru ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de exercitarea fără drept a unei meserii sau profesii.

Individul a fost escortat și depus în Penitenciarul Botoșani.

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Traian Ioan H. la patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (10 acte materiale).

De asemenea, magistrații au dispus încetarea procesului penal față de inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități (24 acte materiale în perioada iulie 2016 – iunie 2019), ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.

Acuzat că se dădea drept avocat, Traian H. a fost reţinut de Poliţie în vara anului 2019, arăta Glasul Sucevei. El este preşedintele unei fundaţii umanitare pentru apărarea drepturilor omului. Anchetatorii susţin că bărbatul a încasat sume mari de bani de la diferite persoane ca să le reprezinte în diverse cauze.

„În baza autorizării judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi au fost efectuate două percheziţii la sediul central al unei fundaţii umanitare pe care bărbatul de 62 de ani o administrează în Voievodeasa, comuna Suceviţa, dar şi la punctul de lucru din municipiul Rădăuţi, de unde a fost ridicat un volum mare de înscrisuri doveditoare ale conduitei suspectului, precum şi un laptop utilizat în cadrul activităţilor infracţionale”, se arăta într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Suceava în anul 2019.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
669

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
177

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
456

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...