Procuror din Botoșani eliberat din funcție și numit judecător în altă instanță!

În ultima ședință a Consiliului Superior al Magistraturii, aproape 20 de procurori au fost eliberați din funcţii și numiți judecători la diverse instanțe din țară.

Procuror din Botoșani eliberat din funcție și numit judecător în altă instanță!

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerilor privind eliberarea din funcție a aproape 20 de procurori și numirea lor în funcţia de judecător.

Potrivit datelor oficiale, printre propunerile Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, ce vor fi înaintate către Preşedintele României, se află și cea care îl are în vedere pe un procuror din Botoșani.

Astfel, se propune eliberarea din funcţia de procuror a lui Dumitru Bazeliuc, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, şi numirea acestuia în funcţia de judecător la Judecătoria Vatra Dornei, cu menținerea gradului profesional de curte de apel.

Dumitru Bazeliuc se află în România din anul 2006. La acea vreme, ca magistrat asistent în Republica Moldova, cu dublă cetățenie, magistratul primea acceptul să profeseze ca procuror stagiar în România, prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În iulie 2023, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii hotăra delegarea în funcția de procuror-șef Secție judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a lui Dumitru Bazeliuc, procuror în cadrul acestei unități de parchet, începând cu data de 15 iulie 2023, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. 

Iar joi, 18 ianuarie 2024, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Dumitru Bazeliuc, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani şi numirea în funcţia de judecător la Judecătoria Vatra Dornei, cu menținerea gradului profesional de curte de apel.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
550

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
167

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
436

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...