Un deţinut l-a dat în judecată pe Tudorel Toader pentru a primi bere fără alcool

Un puşcăriaş consideră că interdicţia de a se vinde bere fără alcool în incinta penitenciarului nu este legală şi, în ultimul an, s-a luptat în instanţă pentru ca atât el, cât şi colegii să poată sorbi această băutură.

Un deţinut l-a dat în judecată pe Tudorel Toader pentru a primi bere fără alcool

Un deţinut încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi a pornit un demers juridic de durată pentru a putea aduce bere fără alcool în incinta unităţii de detenţie.

Potrivit Ziarul de Iași, Anton Parasca (59 de ani) a deschis mai multe procese, în ultimul an, fiind nemul­ţumit de un refuz de-al reprezentanţilor închisorii ieşene de a permite vânzarea acestei băuturi. Demersul lui Parasca a început la finele anului trecut, atunci când deţinutul a prezentat conducerii penitenciarului o hârtie semnată de Ministerul Agriculturii, conform căreia berea fără alcool este încadrată în categoria produselor alimentare.

Reprezentanţii închisorii nu i-au permis nici aşa lui Parasca să îşi cumpere bere fără alcool motivând: „este o bere care se produce prin fermentare şi nu se poate garanta concentraţia de 0% alcool, existând posibilitatea ca aceasta să fermenteze şi ulterior procesului de fabricaţie“.

Parasca nu s-a lăsat şi a dat în judecată unitatea, însă a pierdut, judecătorii considerând că unitatea nu i-a încălcat drepturile atunci când i-a interzis să cumpere bere fără alcool. Individul nu a renunţat însă, şi a deschis un nou proces, de această dată cerând anularea actului normativ care interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool. A chemat în judecată nu doar penitenciarul din Iaşi, ci şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei. 

Zilele trecute, Parasca a pierdut definitiv procesul, pofta sa pentru bere fără alcool urmând a rămâne nestăvilită. Anton Parasca a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în 2014, fiind găsit vinovat de complicitate la evaziune fiscală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
1

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
34

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...