Se întâmplă în România: Mii de euro despăgubiri pentru un violator în serie nemulțumit de condițiile din închisoare!

Un caz teribil, și cu siguranță nu singular, a fost descoperit în România, după ce s-a aflat că un violator, care la un moment dat și-a agresat și propria mamă, a ajuns să primească mii de euro despagubiri de la stat și reducerea pedepsei inițiale, bărbatul invocând "condiţiile necorespunzătoare" în care a stat în penitenciar.

Se întâmplă în România: Mii de euro despăgubiri pentru un violator în serie nemulțumit de condițiile din închisoare!

Aproape 15.000 de lei, adică 3.000 de euro, a primit despăgubire un violator în serie din România, pentru condiţiile din închisoarea unde şi-a ispăşit pedeapsa. De asemenea, acesta a beneficiat şi de o reducere a pedepsei cu 180 de zile, cu toate că bărbatul a fost de mai multe ori condamnat pentru violuri si tentative de viol, scrie Capital.

Bărbatul a fost condamnat de trei ori pentru mai multe violuri şi tentative de viol. De fiecare dată, însă, a fost eliberat condiţionat înainte de a-şi executa sentinţa, scrie digi24.ro. Ultima dată, bărbatul a ajuns în faţa judecătorilor după ce în 2017, la puţin timp după ce a ieşit din penitenciar, a încercat să-şi siluiască propria mamă.

Curtea de Apel Oradea a fost obligată să îi taie din pedeapsă 180 de zile după ce bărbatul a invocat, în baza legii recursului compensatoriu, „condiţiile necorespunzătoare” în care a stat, timp de doi ani şi jumătate, în Penitenciarul Satu Mare.

În plus, statul român a fost obligat de CEDO să-i plătească 3.000 de euro pentru aceleaşi condiţii necorespunzătoare în care a fost ţinut după gratii timp de 10 luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
7

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
17

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
948

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...