Tudorel Toader, la Botosani: Romania imprumuta bani pentru a le asigura detinutilor conditii cat mai bune in inchisoare!

Romania va construi doua penitenciare noi printr-un credit contractat de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), a declarat, sambata, la Botosani, ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Tudorel Toader, la Botosani: Romania imprumuta bani pentru a le asigura detinutilor conditii cat mai bune in inchisoare!

Potrivit acestuia, imprumutul va fi utilizat atat pentru constructia a doua unitati de detentie noi, cat si pentru modernizarea si extinderea unor capacitati existente.

"Guvernul are un memorandum prin care a aprobat anul trecut foaia de parcurs pentru indeplinirea cerintelor hotararii pilot CEDO referitoare la conditiile de detentie. Acolo unul dintre capitole se refera la conditiile din penitenciare. Avem masuri de natura legislativa, avem masuri de natura institutionala, de penitenciare. Avem in vedere modernizarea acelor celule, spatii care nu au conditii corespunzatoare. Din pacate, mai sunt si de acestea. Avem in vedere si extinderea stabilimentelor penitenciarelor existente, prin constructia unor pavilioane noi, cum se va derula in scurt timp si aici la Botosani. Avem in vedere si constructia a doua penitenciare noi. Unul este la Berceni in Prahova, depasind deja studiile de fezabilitate, si altul in localitatea Unguriu in judetul Buzau", a afirmat Toader.

Potrivit acestuia, imprumutul oferit de BERD va permite realizarea intr-un termen scurt a investitiilor, in conditiile in care bugetul de stat nu poate asigura aceste fonduri.

"Bugetul nu are numai penitenciarele de dus, bugetul trebuie sa asigure proportional toate problemele care tin de administrarea tarii si atunci problema penitenciarelor nu o poti lasa sa o rezolvi la anul, la anul si la anul. Trebuie o masura pe termen scurt, o masura globala, unitara", a adaugat ministrul Justitiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
90

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
77

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
154

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...