Trei persoane, printre care o tânără de 21 de ani, reținute într-un dosar de proxenetism și consum de droguri

Trei persoane, printre care o tânără de 21 de ani, reținute într-un dosar de proxenetism și consum de droguri

Două femei, în vârstă de 41, respectiv 21 de ani, și un bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, au fost reținuți pentru 24 de ore, joi, în urma unor percheziții domiciliare, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, în urma probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada iunie – septembrie a.c., aceștia ar fi înlesnit și favorizat practicarea activităților de prostituție de către mai multe persoane de sex feminin, în mai multe locații din municipiul Botoșani, în vederea obținerii de foloase materiale.

În acest context, joi, bărbatul de 41 de ani a fost identificat în trafic, pe strada Pacea, din localitate, iar autovehiculul său a fost percheziționat.

„În interiorul acestuia au fost identificate mai multe bunuri, constând în două cutii cu filtre pentru confecționarea țigaretelor, un dispozitiv pentru mărunțit ce prezintă în interior urme de substanță vegetală, un pachet de staniol ce conținea o substanță vegetală tip mugure, o țigară confecționată artizanal și una parțial arsă. Fiind testat cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv pentru substanțele canabis, cocaină și amfetamină”, a transmis IPJ Botoșani, într-un comunicat de presă.

Ulterior, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au pus în executare cele trei percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptei.

„În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care interesează cauza și care au fost folosite în activitatea infracțională, printre care carduri bancare, telefoane mobile, cartele SIM și suma de 20.000 de lei”, arată anchetatorii.

Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de proxenetism și cultivarea, producerea, fabricarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, se precizează în comunicatul citat.

Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și Poliției Municipiului Botoșani. În documentarea activității infracționale s-a beneficiat și de sprijinul Birourilor pentru Operațiuni Speciale din Suceava și din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta