Percheziții în 32 de locații din Botoșani într-un dosar de contrabandă cu țigări

Percheziții în 32 de locații din Botoșani într-un dosar de contrabandă cu țigări

Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate din Botoșani, forțe de ordine din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră din Iași, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria din Darabani, au pus în executare, marți, 32 de percheziții domiciliare, în județul Botoșani, într-un dosar de contrabandă cu țigări, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie a acestui an, 28 de persoane ar fi introdus pe teritoriul național și, ulterior, ar fi distribuit țigarete de proveniență Republica Ucraina, Duty free și fără timbru de acciză, acționând într-un mod conspirat, împreună cu cetățeni ucraineni, între care există relaţii bine determinate şi de încredere, pentru a distribui o cantitate cât mai mare de ţigarete de contrabandă, în vederea încasării de importante beneficii materiale ilegale.

„Pe parcursul cercetărilor, s-a reușit identificarea și indisponibilizarea a peste 41.000 de pachete de țigarete, care urmau a fi valorificate în mod ilegal în țară, acestea fiind introduse în România peste albia râului Prut, dar şi cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni, de tip dronă, peste fâșia de frontieră cu Republica Ucraina, survolând astfel neautorizat spațial aerian al României.

În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 93.000 de lei, peste 96.000 de euro, 49 de telefoane mobile, 54 de cartele sim, două dispozitive de localizare GPS, două stații de emisie-recepție, o tabletă, cagule, o barcă pneumatică și diferite înscrisuri care prezintă interes în cauză”, se arată într-un comunicat al IPJ Botoșani.

De asemenea, 25 de persoane au fost conduse la sediul Poliției, în baza unor mandate de aducere.

La activități, s-a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al Inspectoratului de Jandarmi Județean din Botoșani și Grupării de Jandarmi Mobile din Bacău.

„Pe parcursul întregului procesul penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează reprezentanții instituției.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Peste 160 de tone de furaje și un adăpost de animale, mistuite de flăcări

Marţi, 26 Octombrie 2021
379

Două gospodării de pe raza comunei Vlăsinești au fost afectate de un incendiu, marți după-amiază, peste 160 de tone de furaje și un adăpost pentru animale arzând în totalitate, a ...

Infracțiuni trase la indigo, anchetate de polițiștii de frontieră

Marţi, 26 Octombrie 2021
198

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, luni, asupra unor tineri, o carte de identitate cu însemnele autorităților din Lituania și un permis de c...

Peste 85.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în Botoșani

Marţi, 26 Octombrie 2021
1046

Peste 85.000 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare, respectiv în cabinetele medicilor de familie din județul Botoșani, a declarat, marți, managerul...