Tot mai greu de corupt: Doi polițiști rutieri din Botoșani au refuzat mita și au anunțat imediat Serviciul Anticorupție (video)

Doar în ultima săptămână, 6 polițiști din cadrul IPJ Botoșani au refuzat sume de bani cu titlu de mită oferite de conducători auto.

Tot mai greu de corupt: Doi polițiști rutieri din Botoșani au refuzat mita și au anunțat imediat Serviciul Anticorupție (video)

Astăzi, 26 iunie 2023, în jurul orei 4:50, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin intermediul Call-center anticorupție 0800.806.806 de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani despre faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pe raza municipiului Botoșani, un conducător auto întrucât acesta depășise viteza legală de deplasare pentru sectorul de drum respectiv.

În aceste împrejurări, conducătorul auto a oferit echipajului de poliție o sumă de bani pentru ca polițiștii să nu aplice măsurile legale pentru abaterea constatată, respectiv suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto.

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, cercetările fiind continuate, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Numai în ultima săptămână, un număr de 6 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au refuzat sume de bani cu titlu de mită oferite de conducători auto și au sesizat faptele de natură penală la Direcția Generală Anticorupție.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
120

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
885

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
415

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...