Tineri condamnați la Iași pentru ruperea unor crengi de cireș. Proprietarul a cerut daune de 16.000 de euro

Tineri condamnați la Iași pentru ruperea unor crengi de cireș. Proprietarul a cerut daune de 16.000 de euro

Un minor și un tânăr au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni, după ce au luat câteva crengi de cireș din livada unui bărbat. Proprietarul a cerut despăgubiri imense, de aproximativ 16.000 de euro.

Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus recent condamnarea lui Valentin Onofrei la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru furt calificat. În același caz, instanța l-a pedepsit pe Constantin A., care, la data faptei, avea 17 ani, cu măsura educativă neprivativă de libertate a stagiului de formare civică pe o durată de 4 luni, tot pentru furt calificat.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă Mișu P. Îi obligă pe inculpații Valentin Onofrei și Constantin A., în solidar, să-i plătească acesteia suma de 2.210 lei (câte 1.105 lei fiecare), reprezentând daune materiale. Îi obligă pe inculpați, în solidar, să îi plătească statului suma de 4.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul minorului Constantin A., care, acum, are 19 ani, și al lui Valentin Onofrei (33 de ani) a început pe 16 octombrie 2019. Atunci, procurorii i-au trimis în judecată pentru furt calificat.

„În seara zilei de 13 ianuarie 2018, cei doi inculpați, dintre care inculpatul C.A. era minor, au tăiat și sustras crengile a 13 pomi fructiferi dintr-o livadă aparținând persoanei vătămate, aflată în extravilanul satului Hodora”, au afirmat anchetatorii.

În urma incidentului, proprietarul livezii a cerut despăgubiri în valoare de 78.000 de lei. Acesta a calculat prejudiciul astfel: 13 pomi x 400 de lei valoare producție anuală, raportat la 15 ani – timpul de înlocuire a pomilor distruși.

Sursa: BZI.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
1

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
148

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
108

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...