Bărbați cercetați într-un dosar de braconaj, cu prejudiciu de aproape 40.000 de euro

Bărbați cercetați într-un dosar de braconaj, cu prejudiciu de aproape 40.000 de euro

Doi bărbați din Vorniceni sunt cercetați pentru braconaj în formă continuată, fiind suspectați că au ucis animale ilegal, cauzând un prejudiciu de aproape 40.000 de euro, informează Parchetul de pe lângă Judecătoria din Săveni.

Potrivit sursei citate, în baza probatoriului administrat, s-a stabilit că aceștia s-au deplasat de 11 ori pe suprafețele agricole și imașurile comunale din extravilanul comunelor Vorniceni, Știubieni și Ungureni, județul Botoșani, fiind însoțite de câini de vânătoare din rasa ogar. Faptele ar fi fost comise în perioada 28 octombrie - 13 decembrie 2020.

„Au desfășurat activități de pândire, căutare, stârnire, urmărire, hăituire, capturare și ucidere a animalelor și păsărilor cu ajutorul ogarilor, fără a deține permis de vânătoare. Au reușit să vâneze ilegal un număr de 15 căprioare, 9 iepuri și 28 păsări. Valoarea totală a prejudiciului cauzat, prin capturarea și omorârea celor 15 căprioare, 9 iepuri și 28 păsări, este de 39.256 euro sau echivalentul în lei”, precizează procurorii.

Dosarul este instrumentat de către organele de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Rurală numărul 9 din Vlăsinești, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, sub supravegherea Parchetului.

„Precizăm că această etapă a procesului penal are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale acestora pentru a se constata dacă este sau nu cazul să dispună trimiterea în judecată, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, menționează anchetatorii.

(fotografie generică)

 

Spune-ne opinia ta