„Țeparul cu o mie de fețe”, alias „procuror DIICOT”, dorohoianul Sorin Alin Verincianu a încasat încă o condamnare

„Țeparul cu o mie de fețe”, alias „procuror DIICOT”, dorohoianul Sorin Alin Verincianu a încasat încă o condamnare

„Țeparul cu o mie de fețe”, alias „procurorul DIICOT”, Sorin Alin Verincianu, din Dorohoi, s-a mai ales cu o condamnare penală. Acesta a fost găsit vinovat de Judecătoria Rădăuți și a primit o pedeapsă de 5 ani, 7 luni și 156 de zile. În plus, el a fost obligat să plătească părții vătămate suma de 11.500 de euro. Soluția nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Escrocul a fost arestat în aprilie anul trecut după ce a înșelat un bărbat, dându-se procuror și avocat și promițându-i că îl va ajuta să câștige un proces. În luna martie a anului 2020, la o biserică neoprotestantă din Vicovu de Jos avea loc o slujbă. În incinta bisericii, în timpul slujbei, a intrat un necunoscut, care oprise mașina în fața locașului. Ce a atras din start atenția a fost că necunoscutul a venit cu un BMW negru, cu girofar de poliție și cu stroboscoape luminoase, toate pornite. Necunoscutul a abordat pe un ton grav un îngrijitor al bisericii și i-a spus că este procuror și trebuie să intre în biserică, scrie Monitorul de Suceava.

Sub privirile credincioșilor speriați, individul a intrat în biserică, s-a urcat la balcon, spunând că el este procuror și caută o persoană suspectă pe care o urmăreşte. În scurt timp, necunoscutul, care a fluturat și o legitimație falsă, a spus că percheziția s-a încheiat și a plecat tot cu mașina cu girofarul pornit. Acest episod mai mult decât suspect nu a fost din păcate sesizat de nimeni din biserică la poliție.

După ce a dat buzna în biserică, l-a înșelat pe pastor

Ulterior, după aproximativ două săptămâni, același ”procuror” l-a abordat pe pastorul Ilie T. De aici încolo, Sorin Alin Verincianu (identificat la luni bune de la comiterea faptei) a început să-și pună în aplicare planul. Cu ”autoritatea” pe care și-a arogase deja, a aflat că pastorul are un proces de 7 ani pentru o moștenire și i-a spus că, în calitatea sa de procuror, dar și de avocat în afara orelor de magistrat, îl poate ajuta să câștige procesul, mai relatează Monitorul de Suceava.

Escrocul a jucat tare din start, spunându-i pastorului că trebuie să achite taxe de 1.000 de euro pentru fiecare parte din proces. Cum era vorba de patru părți, a solicitat și primit, în primă fază, 4.000 de euro, susțin procurori. Avea să fie doar începutul, sub diferite pretexte legate de proceduri legale și etape procesuale, acesta înșelând victima cu suma totală de 56.450 de lei, pe parcursul a aproximativ trei luni de zile, rezultă din cercetări.

I-a dat ”liber” să circule unui șofer, la orice oră, în perioada stării de urgență

Târziu, bărbatul înșelat a început să aibă suspiciuni și să facă unele verificări, care i-au arătat că ”procurorul” cu numele respectiv nu există. Și mai târziu, victima l-a recunoscut în planșele polițiștilor pe deja escrocul multiplu recidivist Sorin Alin Verincianu. Abia atunci s-a convins fără dubiu că a fost înșelat.  

Pe parcursul anchetei s-a mai stabilit că individul a mai păcălit un bărbat din zona Vicov, căruia i-a emis o adeverință falsă care îi dădea acestuia dreptul să circule „nelimitat, la orice oră din zi și din noapte, în perioada stării de urgență”.

În schimbul adeverinței, partea vătămată a fost în multiple situații șoferul escrocului, el crezând că este la volanul mașinii „domnului procuror”.

Cele mai multe escrocherii, în haine false de preot

Același Verincianu a fost săltat prima dată de polițiști de la o înmormântare, unde era îmbrăcat în preot şi se pregătea să oficieze slujba religioasă, bineînțeles fără a avea vreo calitate în acest sens.

În haine preoţeşti, dorohoianul ar fi păcălit zeci de oameni şi firme să-i dea bani pentru construcţia unui lăcaş de cult, iar de la o societate din Bucureşti a comandat obiecte bisericeşti în valoare de aproximativ 20.000 de lei, pentru care nu a mai plătit nici un leu. Ulterior, el a încercat să-i şantajeze pe cântăreţul de muzică populară Alexandru Recolciuc, pe directorul Spitalului Judeţean Suceava, pe stareţele mănăstirilor Voroneţ, Probota şi Dragomirna, pe directorul Spitalului Județean Botoșani, dar și pe un deputat, dându-se drept ziarist care deține imagini compromițătoare. Mai trebuie spus că în luna iulie a acestui an, el a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la o pedeapsă de 4 ani, 7 luni și 156 de zile după ce a păcălit două femei cărora le-a promis că le va scăpa doi nepoți aflați la ananghie. Femeile credule au plătit 1.500 de euro și 1.500 de lei înainte de a-și da seama că au fost victimele unui escroc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...

Iftime dinamitează Superliga. Vrea 3-0 la „masa verde”. „Vorbesc cu avocatul!”

astăzi, 09:43
37

Cosmin Mateimijlocașul de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping: 5-metilhexan-2-amină.Matei nu este suspendat provizoriu, având nor...

Veste mare! Angajații din Botoșani care vor beneficia de majorări salariale!

astăzi, 09:24
152

Este vorba despre specialiștii care lucrează în muzee și biblioteci, angajați care se regăsesc și în instituțiile de cultură din Botoșani.Astfel, din luna aprilie, angajații ...