Tentativă de omor pedepsită cu suspendare de Tribunalul din Botoșani

Tentativă de omor pedepsită cu suspendare de Tribunalul din Botoșani

Tribunalul din Botoșani s-a pronunțat în cazul bărbatului de 33 de ani care a înjunghiat, în noaptea de 25 spre 26 decembrie 2019, un tânăr în vârstă de 30 de ani, din comuna Corni, lângă Casa Tineretului din municipiul Botoșani. Magistrații au decis ca acesta să fie condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Evenimentul s-a produs în plină stradă, chiar lângă Casa Tineretului, în timpul unui scandal izbucnit între două grupuri de tineri, care au petrecut în clubul Crema Rooms. Autorul a fost reținut de către polițiști pentru 24 de ore și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă a doua zi. Un echipaj de poliție aflat în serviciul de patrulare, care se află în zona respectivă, a acordat victimei primul ajutor până la sosirea echipajului medical. Victima a necesitat cinci-șase zile de spitalizare.

Tribunalul a stabilit un termen de supraveghere de patru ani, timp în care inculpatul va presta muncă în folosul comunității. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, iar bărbatul nu trebuie să achite vreo despăgubire victimei.

Decizia magistraților este definitivă.

 

Spune-ne opinia ta