Tânăr încarcerat la Botoșani după o spargere de aproape 100.000 de lei

Tânăr încarcerat la Botoșani după o spargere de aproape 100.000 de lei

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din municipiul Rădăuți, a fost ridicat de polițiști de la domiciliu, în după-amiaza zilei de miercuri, în baza unei sentințe definitive prin care a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. A fost condamnat pentru o spargere cu prejudiciu mare: aproape 6.000 de euro și 60.000 de lei, reprezentând contravaloarea bunurilor sustrase de la doi soți.

M. V. a primit condamnarea la Judecătoria Rădăuți, iar magistrații de la Curtea de Apel Suceava au respins apelul inculpatului, astfel că pedeapsa a rămas definitivă în ședința de miercuri, 5 mai. 

Judecătoria Rădăuți a constatat că prejudiciul nu a fost recuperat și i-a obligat pe cei trei inculpați trimiși în judecată în acest dosar, în solidar, să acopere aceste sume, scrie Monitorul de Suceava.

Dacă M.V. a primit 4 ani de închisoare cu executare, ceilalți doi complici judecați, F. B și N.B au primit câte 2 ani de închisoare, dar cu suspendare, cu termene de încercare de câte 3 ani. În cazul celor doi, judecătorii au dat dovadă de clemență probabil pentru că sunt la prima faptă și, se speră, și la ultima.

Cei doi au mai multe restricții și obligații, printre care să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat cu instituţii din comunitate şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Revenind la tânărul care a primit 4 ani de închisoare în regim de detenție, acesta a fost escortat de polițiști către Penitenciarul Botoșani, unde își va executa pedeapsa. 

sursa: Monitorul de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
86

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
59

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
205

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...