Suspect în trei tâlhării comise în urmă cu o lună în Botoşani, trimis în judecată!

În mai puţin de o lună de la comiterea a trei infracţiuni de tâlhărie, un tânăr din Corni este trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Şi asta după ce a agresat trei femei, în încercarea de a face rost de marfă de schimb pentru banii de care avea nevoie.

Suspect în trei tâlhării comise în urmă cu o lună în Botoşani, trimis în judecată!

În urmă cu mai puţin de o lună, într-o sâmbătă, trei femei deveneau victimele unui tinerel de 20 de ani care s-a apucat de tâlhărit pentru a face rost de bani.

Prima victimă: o femeie din Botoşani care mergea spre casă, undeva pe strada General Gheorghe Avramescu. În apropiere de casă, a fost ajunsă din urmă de Ioan- Vlad A., de 20 de ani, din Corni, care o urmărise încă de pe Calea Naţională, şi care a doborât-o la pământ, smulgându-i de la gât lanţul de aur cu cruciuliţă. Nici nu şi-a dat seama că a pierdut cruciuliţa în viteză, obiectul din aur fiind găsit de poliţiştii alarmaţi de victimă. Înregistrările de pe trei camere de supraveghere au surprins atât victima cât şi autorul, astfel că pentru anchetatori nu au mai existat îndoieli în privinţa identităţii lui, mai ales că fusese recunoscut de victimă.

La câteva ore de la tâlhărie din zona Onicescu- Avramescu, Ioan- Vlad A. a mai comis una, în zona Cimitirului Pacea. A urmărit un cuplu de adulţi despărţindu-se în apropiere de blocul în care locuiau, undeva pe strada Curcubeului, şi apoi s-a luat după femeie, iar în momentul în care aceasta îşi căuta cheile în geantă să intre în bloc, i-a prins lanţul de aur pe care îl avea la gât, l-a smuls, strangulând-o pe victimă şi a fugit în Cimitir. Femeia a strigat după ajutor şi un vecin a sunat la 112, mai multe echipaje de poliţie înconjurând zona. Individul a fost prins la un centru de amanet de pe strada Primăverii, având asupra sa un fragment dintr-un alt lanţ pe care niciuna dintre cele două victime ale sale nu le-a recunoscut.

În urma cercetărilor efectuate, şi cea de-a treia victimă a tâlhăriilor lui Ioan- Vlad A. a fost identificată, bătrâna povestind că a fost atacată în timp ce se afla în Parcul Curcubeului, dar nu a sesizat poliţia. Rămăsese cu cea mai mare parte a lanţului strânsă în mână în momentul în care suspectul a încercat să i-l smulgă de la gât, astfel că el s-a ales doar cu o bucată din bijuterie.

În faţa anchetatorilor, Ioan- Vlad A. a recunoscut doar două dintre cele trei tâlhării şi a fost mai întâi reţinut, apoi arestat preventiv. Acesta avea antecedente penale, dar care nu atrag starea de recidivă. Mai exact, cât era încă minor, comisese un furt iar instanţa dispusese în cazul său măsura asistării zilnice, timp de şase luni, de către Serviciul de Probaţiune. Urmează ca instanţa să se pronunţe în privinţa vinovăţiei sale în cele trei cazuri de tâlhărie. Prima victimă a tânărului, cea atacată în zona Onicescu- Avramescu, s-a constituit parte civilă, solicitând suma de 1.750 de lei, reprezentând prejudiciul material.

Despre "aventurile" tânărului prin municipiu, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:

Suspectul căutat de polițiști în zona Cimitirului Pacea a fost GĂSIT!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat dat afară din locuință după ce și-a agresat concubina în a doua zi de Paște!

astăzi, 14:40
71

În cursul zilei de luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Vârfu C...

Acoperișul unei case din Botoșani a fost cuprins de flăcări, proprietara a suferit un atac de panică! (foto)

astăzi, 14:06
217

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit.În mo...

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
140

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...