Soți trimiși în judecată pentru maltratarea unei copile din Botoșani, pe care au luat-o în plasament

Soți trimiși în judecată pentru maltratarea unei copile din Botoșani, pe care au luat-o în plasament

Doi soți din județul Suceava fost au trimiși în judecată, joi, sub acuzația că ar fi agresat o fetiță în vârstă de nouă ani, crescută de Asociația „Hand of Help” din Botoșani, pe care o aveau în plasament prin hotărâre judecătorească. Inculpații sunt cercetați, în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunilor de violență în familie și rele tratamente aplicate minorului, ambele în formă continuată.

După ce fata a fost luată în plasament, cei doi soți au început să exercite în mod repetat acte de violență asupra acesteia, aplicându-i lovituri cu palma, piciorul, cureaua, coada de mătură, papuci, conform Parchetului de pe lângă Tribunalul din Suceava.

„Cei doi soți au mai supus-o pe fetiță și la alte măsuri și tratamente care i-au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală. Astfel, acesteia nu i se permitea accesul în locuință sau să iasă la joacă cu alți copii pentru că îi dădeau aproape zilnic sarcini gospodărești, respectiv să gătească, să facă menajul casei și să curețe toate articolele de încălțăminte ale sale și ale inculpaților, când aceștia aruncau toată încălțămintea din dulapul în care se afla, pentru a fi curățată de persoana vătămată”, relevă sursa citată.

Procurorii au menționat că „aceste activități, prin natura și frecvența lor, depășeau cu mult ceea ce ar putea să însemne o responsabilizare sau o educație în ceea ce privește întreținerea minorei, căreia cei doi inculpați îi adresau frecvent cuvinte jignitoare și insulte”.

Cazul a intrat în atenția organelor judiciare după ce, pe 23 iunie 2021, strigătele fetei și zgomotele produse de cureaua cu care era lovită au fost auzite de un copil din vecini, care a înregistrat audio o parte a agresiunii. A fost sesizată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, iar minora a povestit în fața asistenților sociali tratamentele la care era supusă.

Cei doi soți se bucură de prezumția de nevinovăție până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

 

Spune-ne opinia ta