Şoferul care a omorât doi botoșăneni, tată și fiu, condamnat cu suspendare!

Judecătorii au subliniat că nu au existat circumstanţe agravante, precum consumul de alcool sau conducerea fără permis.

Şoferul care a omorât doi botoșăneni, tată și fiu, condamnat cu suspendare!

Judecătoria Suceava a pronunţat miercuri, 29 noiembrie 2023, prima sentinţă în cazul accidentului dramatic petrecut în august 2018, în apropierea cunoscutei amenajări rutiere denumită "Zidul Morţii" din Suceava.

Mai mult de cinci ani au trecut de la tragicul eveniment, în care doi oameni au pierit, iar şoferul responsabil a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă abia la începutul acestui an, scrie monitorulsv.ro.

Potrivit sursei citate, în noaptea de august 2018, în jurul orei 3.00, Dorel Leuciuc din Şerbăuţi conducea un Citroen Picasso înmatriculat în Spania pe drumul de la Gura Humorului spre Suceava. Oboseala la volan a jucat un rol crucial în tragedie, când şoferul a pierdut controlul maşinii imediat după ce a ieşit din amenajarea rutieră cunoscută ca "Zidul Morţii" către Şcheia.

Maşina a părăsit carosabilul, lovind mortal doi pietoni care se aflau pe marginea drumului. Ghiorghi Rusu, în vârstă de 63 de ani, şi Gheorghe Rusu, în vârstă de 36 de ani, ambii din Ripiceni - Botoşani, au fost cei doi oameni decedaţi în urma impactului. Ambii se întorceau de la muncă şi nu aveau elemente reflectorizante asupra lor. Echipajele medicale intervenite nu au putut decât să constate decesul acestora.

În urma accidentului, cei doi copii ai familiei din Şerbăuţi au fost uşor răniţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava împreună cu mama lor. Șoferul a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost zero, excluzând astfel consumul de alcool drept factor al tragediei.

Procesul a durat ani de zile, iar miercuri, 29 noiembrie 2023, judecătorii au emis sentinţa. Şoferul a fost găsit vinovat de ucidere din culpă, dar pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare a fost suspendată pe o perioadă de încercare de 3 ani. În plus, inculpatul trebuie să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii şi să respecte mai multe obligaţii şi restricţii.

Deşi decizia de a nu trimite inculpatul la închisoare ar putea părea controversată, judecătorii au subliniat că nu au existat circumstanţe agravante, precum consumul de alcool sau conducerea fără permis. În plus, tragedia a fost provocată de oboseala la volan, iar latura civilă a dosarului s-a încheiat prin înţelegerea amiabilă dintre urmaşii decedaţilor şi firma de asigurări.

Sentinţa poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
2

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
26

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
87

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...