Șoferița care a accidentat mortal un copil pe trecerea de pietoni a scăpat, la prima instanță, cu închisoare cu suspendare

O tânără șoferiță care a provocat un accident mortal pe o trecere de pietoni, din Siret, a fost condamnată de Judecătoria Rădăuți la o pedeapsă de 2 ani de închisoare, însă magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei pe o durată de 3 ani de zile.

Inculpata ar urma așadar să nu facă pușcărie dacă respectă obligațiile și sarcinile impuse, cu precizarea că sentința Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Este genul de accident în care limita dintre o pedeapsă cu suspendare și una cu executare este extrem de fragilă. Asta pentru că deși este vorba de un accident, iar șoferița nu are circumstanțe agravante (alcool, lipsă permis etc.) impactul s-a produs pe trecerea de pietoni, pe unde traversa regulamentar un copil de 12 ani.

De altfel, în cadrul anchetei Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a stabilit o culpă de 100% în sarcina conducătoarei auto, scrie Monitorul de Suceava.

Pe 20 aprilie 2021, în jurul orei 16:00, o tânără în vârstă de 22 de ani pe atunci, din județul Botoșani, aflată la volanul unui VW Passat, în condiții greu de explicat a trecut pur și simplu cu mașina peste copilul, în vârstă de 12 ani, care traversa strada pe trecerea de pietoni.

Accidentul s-a produs pe strada Alexandru cel Bun din Siret, în timp ce șoferița rula pe direcția dinspre Suceava către Vama Siret. Echipajul medical SMURD ajuns la fața locului a efectuat manevre de resuscitare şi l-a scos pe minor din stopul cardio-respirator. Din păcate, în drum spre Compartimentul Primiri Urgențe Siret, copilul, cu traumatisme foarte grave, a intrat din nou în stop cardio-respirator.

Conform sentinței Judecătoriei Rădăuți, membrii familiei copilului mort în accident (părinți, frați, doi bunici) ar urma să primească daune morale de aproximativ 700.000 lei, dar și această latură civilă a sentinței este atacabilă la instanța superioară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Trilogie autumnală”, expoziție de pictură și grafică pe simezele Colecției de Artă Botoșani!

Thursday, 17 October 2024

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferat...

Se schimbă legea pentru șoferii în vârstă: Ce intenționează Uniunea Europeană!

Thursday, 17 October 2024

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii cu vârsta de peste 70 de ani. Se discută dacă aceștia mai au abilitățile necesare pentru a conduce. Noul regulament aflat în dezba...

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare!

Thursday, 17 October 2024

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunit...