Bărbați reținuți, după ce au furat două vaci de pe un teren din Botoșani

Au furat două vaci de pe un teren din județul Botoșani și polițiștii i-au băgat în arestul IPJ pentru 24 de ore.

Bărbați reținuți, după ce au furat două vaci de pe un teren din Botoșani

Cei doi bărbați sunt din comunele Mitoc și Ungureni și sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tăinuire la furt calificat.

Potrivit polițiștilor, aceștia, în noaptea de 24 spre 25 septembrie, ar fi sustras de pe un teren, din localitatea Avrămeni, două bovine, aparținând unui bărbat, de 52 de ani, din aceeași localitate.

Astfel, miercuri, polițiștii au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptei, precum și la locații folosite de aceștia, prilej cu care, au fost identificate animalele reclamate ca fiind sustrase și au fost restituite persoanei vătămate.

De asemenea, în cadrul perchezițiilor au fost identificate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a declarat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Sfaturi ale polițiștilor pentru a preveni furturile de animale:

- Nu lăsați animalele nesupravegheate pe pășuni, izlazuri sau marginea drumului;

- Evitați amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de aimale la distanță mare de locuință sau în locuri izolate, fără să asigurați paza acestora.

- Pe cât posibil, în timpul nopții, asigurați iluminatul zonelor în care lăsați animalele, precum și asigurarea grajdurilor sau anexelor gospodărești, cu sisteme de închidere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Antifrauda a plecat cu Mărțișorul: Controale la comercianții de flori și ornamente cu ocazia zilei de 8 martie!

astăzi, 10:28
40

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) controlează în această perioadă (29 februarie - 8 martie) persoanele și firmele care activează în domeniul comer...

Masă sănătoasă pentru aproximativ 11.000 de elevi din județul Botoșani!

astăzi, 09:46
82

10.786 de elevi din județul Botoșani vor primi, în anul școlar 2023-2024, o masă sănătoasă la școală.Programul „Masă caldă în școli” a fost înlocuit cu Pr...

Pod nou peste Siret, pe DN 29A Suceava – Dorohoi, de circa 70 de milioane de lei

astăzi, 09:11
485

Unul dintre cele mai șubrede poduri rutiere de pe un drum național, cel de pe DN 29A Suceava – Dorohoi, la limita dintre Zvoriștea și localitatea botoșăneană Vârfu Câmpului, v...