Bărbați reținuți, după ce au furat două vaci de pe un teren din Botoșani

Au furat două vaci de pe un teren din județul Botoșani și polițiștii i-au băgat în arestul IPJ pentru 24 de ore.

Bărbați reținuți, după ce au furat două vaci de pe un teren din Botoșani

Cei doi bărbați sunt din comunele Mitoc și Ungureni și sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tăinuire la furt calificat.

Potrivit polițiștilor, aceștia, în noaptea de 24 spre 25 septembrie, ar fi sustras de pe un teren, din localitatea Avrămeni, două bovine, aparținând unui bărbat, de 52 de ani, din aceeași localitate.

Astfel, miercuri, polițiștii au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptei, precum și la locații folosite de aceștia, prilej cu care, au fost identificate animalele reclamate ca fiind sustrase și au fost restituite persoanei vătămate.

De asemenea, în cadrul perchezițiilor au fost identificate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a declarat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Sfaturi ale polițiștilor pentru a preveni furturile de animale:

- Nu lăsați animalele nesupravegheate pe pășuni, izlazuri sau marginea drumului;

- Evitați amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de aimale la distanță mare de locuință sau în locuri izolate, fără să asigurați paza acestora.

- Pe cât posibil, în timpul nopții, asigurați iluminatul zonelor în care lăsați animalele, precum și asigurarea grajdurilor sau anexelor gospodărești, cu sisteme de închidere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
781

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
302

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...